Ülkemiz başta olmak üzere dünya genelinde 2 milyardan fazla insanın kullandığı WhatsApp yeni aldığı karar ile gizlilik sözleşmesinde değişikliğe gitme kararı aldı. Dün yapılan açıklamalar da WhatsApp'ın sözleşmeden caydığı söyleniyordu ancak gelen son dakika bilgisine göre WhatsApp sözleşmeden caymadı. Yeni gelen duyuru da kullanıcıların 8 Şubat tarihine kadar onaylaması gerektiği yoksa uygulamayı kullanamayacağı belirtildi. İşte gelen yeni duyurular.

WhatsApp Son Dakika Duyurdu

"Bu sayede, işletmeler ana şirketimiz Facebook üzerinden güvenli hosting hizmeti alma seçeneğine sahip olabilecekler. Bu güncelleme, WhatsApp'ın Facebook ile veri paylaşımını değiştirmiyor. Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar insanların arkadaşlarıyla veya aileleriyle özel olarak nasıl iletişim kurduğunu etkilemiyor. Gelecek ay boyunca kullanıcılarımızın gözden geçirmelerine süre tanımak adına yeni politikamızı şimdiden WhatsApp aracılığıyla paylaşıyoruz. WhatsApp üzerinden arkadaşlarınızla ve ailenizle yaptığınız görüşmeler ve mesajlaşmalar, uçtan uca şifreleme ile korunur. Uçtan uca şifreleme, yolladığınız fotoğrafın, ses kaydının, videonun ya da mesajın sadece sizin tarafınızdan ve konuştuğunuz kişi tarafından okunduğunu/dinlendiğini garanti eder. Üçüncü şahıslar, WhatsApp ya da Facebook bile, bu içerikleri göremez." duyurusu yapıldı.

İşin Olsa Yorumu

İşin Olsa ekibi olarak sizler için WhatsApp tarafından 4 Ocak tarihinde güncellenen sözleşmey inceledik. Buna göre tespit ettiğimiz noktalarda şu verilerin değiştiği görülüyor. Eğer sözleşmeyi onaylarsanız WhatsApp'ın neler yapabileceği hemen aşağıda eklenmiştir.

Sohbetler genelde saklanmaz, medyalar geçici saklanır, konumlar saklanır, tarayıcı geçmiş çerezler saklanır, ödeme yöntemleri saklanır, rehber saklanır, pil cihaz İP işletim sistemi saklanır. Yeni sözleşmede bu bilgilerin detayları belirtilmiştir. Verilerin tamamı gizli şekilde kodlanmış olarak saklanacağı, kimsenin ulaşamayacağı belirtilmektedir. Sözleşme çok daha uzun ancak biz sizler için en önemlileri paylaştık.

Editör: TE Bilisim