WhatsApp'ta son görülme özelliği  kalktı mı? Çevrimiçi güncellemesi

Türkiye'de ve dünyada en çok kullanılan anlık mesajlaşma konuşma uygulamalarından bir tanesi olan WhatsApp bugün birçok kullanıcının dikkatini çeken bir değişiklik gözlemlendi. Buna göre kullanıcılar WhatsApp'ta sorun yaşadığını düşünerek Google'da son görülme özelliği neden çalışmıyor gibi sorular yapmaya başladılar. İşin olsa ekibi olarak WhatsApp kullanıcılarına son gelen güncelleme olup olmadığını ve güvenlik gizlilik ayarları ile ilgili detayları aktarmak istiyoruz.

2 milyarı geçkin kullanıcı sayısı olan dünyanın en fazla ileti mesaj, konuşma gibi özellikleri kullanılan platformlardan ve uygulamalardan bir tanesi WhatsApp'ın gizlilik özelliklerinde yapılan bir değişiklik göze çarptı. Sosyal medya üzerinden yapılan çok sayıda paylaşım ile kullanıcıların bu duruma tepki vermekteler. Edinilen bilgilere göre yeni güncellemede çevrimiçi özelliği kullanıma kısa bir süre kapatıldı. Bir kişinin başka bir kullanıcının en son hangi tarih ve günde online olduğuna dair görülmesinde sorun yaşandığı ifade ediliyor. Gündüz saatlerinde bu özellik kullanılmıyordu. Akşam saatlerinde çevrimiçi özelliği geri geldi.

WhatsApp durum gizlilik ayarları nasıl yapılır? Uygulamaya giriş yapıldığında sağ tarafta bulunan üç noktaya tıklamak, ardından ayarlar sekmesine giriş yapıp hesap butona tıklayıp buradan gizlilik ve güvenlik ayarlarla ilgili seçeneklerde değişiklik yapabilirsiniz. Son görülme, profil fotoğrafı, hakkımda, okundu bilgisi, mevcut durumu ayarlarında değişiklik yapabilirsiniz. Güvenlik sekmesinde mesaj ve aramalarda uçtan uca şifreleme ve koruma dışında güvenlik bildirimlerini göster sekmesini açtığınızda bir kişinin güvenlik kodu değiştiğinde size bildirim gelecektir. 
 

Editör: TE Bilisim