Dünya genelinde 2 milyar insanın kullandığı popüler mesajlaşma ve konuşma uygulaması olan WhatsApp gizlilik sözleşmesinde yeni bir karar aldı. Alınan karar ile verilerin Facebook şirketleri ya da devir satış durumlarında yeni şirkete verilerin transfer edilebileceği izni istendi. Bu izinleri vermek istemeyen çok sayıda kullanıcı WhatsApp'ı silmeye devam ediyor. Peki WhatsApp'ta neler değişiyor? Bizden hangi bilgileri isteyecek?

WhatsApp Hangi Verilere Ulaşabilir?

WhatsApp gizlilik sözleşmesinin oldukça uzun ve 4 Ocak tarihi itibari ile değiştiğini 8 Şubattan sonra da yürürlüğe gireceğini bildirmek isteriz. Sizler için sözleşmeyi inceledik ve en önemli olarak gördüklerimiz şunlardır. "Sohbetler genelde saklanmaz, medyalar geçici saklanır, konumlar saklanır, tarayıcı geçmiş çerezler saklanır, ödeme yöntemleri saklanır, rehber saklanır, pil cihaz İP işletim sistemi saklanır." Yine bir çok veri daha saklanacak fakat en çok eleştirilerin yapılacağı özellikler bunlar olarak görülüyor.

WhatsApp: Verilere Erişemeyiz

WhatsApp gizlilik sözleşmesindeki detaylara bakıldığında bizlerden yukarıdaki veriler için izinler istenmekte ve saklanma durumlarında kimsenin erişemeyeceği şekilde şifreleneceği belirtiliyor. Ancak vatandaşlar erişilmeyeeckse neden saklanıyor sorularını sormaya devam ederken WhatsApp sohbetlerin, medyaların güvenli kalacağı ve kimse tarafından erişilmeyeceğini açıklamaya devam etmektedir.

Gizlilik Sözleşmesinden WhatsApp Vazgeçti Mi Haberi Burada

Editör: TE Bilisim