Dünya genelinde popüler mesajlaşma uygulaması olarak bilinen WhatsApp, yeni bir karar aldı ve gizlilik sözleşmeşmesinde değişikliğe gitti. Buna göre gelen bazı yorumlarda bu geçerliliğin AB ülkelerinde değil sadece Türkiye'de olduğu belirtilmekteydi. Pek çok vatandaşlar tereddüt taşamaya devam ederken WhatsApp gizlilik sözleşmesinde değişikliğe gitti mi? WhatsApp gizlilik sözleşmesi iptal oldu mu? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

WhatsApp Henüz Geri Adım Atmadı

Türkiye cephesinden gelen açıklamalarda WhatsApp'ın geri adım atması gerektiği ve 8 Şubattan sonra böyle bir düzenleme yapmayarak sözleşmeyi değiştirmeyeceğini duyurması istendi ancak henüz halen resmi bir duyuru gelmedi. WhatsApp yaptığı son açıklamalarda kararlı olduklarını, sözleşmede ki değişimlerden dolayı hiçbir kullanıcının mağdur olmayacağını iddia etmektedir.

WhatsApp Sohbetlere Erişemeyiz

WhatsApp cephesinden Türkiye'ye yönelik yapılan yorumlarda sohbetlere kimsenin ulaşmayacağını belirtmekte olup sohbet, içerik, medya vb. gibi dosyaların güvenle eskisi gibi kalacağı belirtilmektedir. Ancak vatandaşlar gizlilik sözleşmesindeki içerikleri incelediğinde bazı konularda ciddi değişim olduğundan dolayı halen kabul etmemeye devam ediyor. Alternatif olarak BİP ve Telegram kullanılmaktadır.

WhatsApp Hangi Bilgilere Erişebilecek? Haberi Burada

Editör: TE Bilisim