Geçtiğimiz günlerde WhatsApp tarafından yeni bir duyuru geldi ve gizlilik sözleşmesinin değiştirileceği belirtildi. Buna göre uygulamaya giren kullanıcıların karşısına bir sözleşme geldi. Bu sözleşme de WhatsApp'ın ulaştığı bilgileri Facebook ve şirketin diğer sahip olduğu uygulamalar ile paylaşabileceği için izin istendi. Vatandaşlar bu duruma oldukça karşı çıktı. Buna göre WhatsApp gelen son bilgilere göre milyonlarca müşteri kaybetti. Sizler için WhatsApp'a alternatif uygulamaları hazırladık.

Android ve İOS Uygulamalar

Eğer sizde WhatsApp'ın son sözleşme vakası yüzünden kullanmaktan vazgeçtiyseniz hemen aşağıdaki uygulamalara geçebilirsiniz. Uygulamalar hem iOS hemde Android marketlerde bulunmaktadır.

  1. Telegram
  2. BİP
  3. Line
  4. WeChat
  5. iMessage
  6. Viber
  7. Signal (Elon Musk Öneriyor)

Yukarıdaki uygutlamaları hemen sizlerde kullanabilirsiniz. Öyle ki yukarıda ismi geçen uygulamalar dünya genelinde çok sayıda kişi tarafından kullanılmaktadır. BİP uygulaması yerli olarak bilinmekte olup özellikle Türkiye'de son zamanlarda Telegram daha aktif olarak kullanılıyor. Telegramda WhatsApp gibi sohbeti temizleme süresi de bulunmuyor istendiği zaman tüm sohbet silinebiliyor. Bunun gibi diğer uygulamalarda sizlere daha fazla özgürlük veriyor. Hemen telefonunuza indirerek sizlerde kullanabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim