Dünya genelindeki uzaktan eğitimler, iş görüşmeleri, online konferanslar bir çok çevrimiçi sistem üzerinden yapılıyor. Teknolojik alanda tüm özellikleri barındıran kapsamlı bir uygulama olan Zoom pandemi döneminin en çok isim yapan ve büyümesini gösteren firmaları arasına girdi. Uygulamanın Dünya genelinde Avrupada daha ağırlıklı olmak üzere İngiltere, ABD gibi ülkeler ile birlikte 300 milyon kullanıcısı bulunuyor. Bu rakam 2019 yılında sadece 10 milyon olarak açıklanmıştı.

Windows 10 ile birlikte Meet Now özelliği sayesinde toplantı yapmak için sadece bağlantı linki olmak ile katılım gerçekleştirilebilecek. Windows 10'da bulunan görev çubuğundan giriş yapmak, davet bağlantıları için kodu giriş yapmak yada bağlantı üzerinden ilgili bağlantıdan toplantıya katılmak mümkün olacak.

TAMAMEN ÜCRETSİZ OLACAK!

Zoom'un online toplantı ve ders platformunda zirveye kısa bir sürede yerleşmesinin ardından bir çok firma da karşı atak yapmış fakat başarılı olamamıştı. WhatsApp uygulaması'da online görüşme özelliğinide katılımcı sayısını arttırmış kullanıcıları kendine çekmeyi tam olarak başaramadı. Bu kez Microsofttan gelen atak ile adete Zoom'a savaş açıldı. Tamamen ücretsiz olacak olan Meet Now'da Skype hesabına da gerek duyulmayacak. Gelen çağrılar varsa skype hesabı üzerinden yada masa üstü skype web platformları üzerinden açılması sağlanacak.

Editör: TE Bilisim