Türkiye ile ikili ilişkilerinin olumlu bir şekilde devam ettiği ve yavru vatan olarak adlandırılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bilindiği üzere yerli otomobilini üretti. Hem kendi pazarı hem de diğer ülkelerin pazarında aktif olarak aracını tanıtmakta ve satışını yapmak isteyen olan KKTC'nin arabası Türkiye'de de satılacak. Buna göre ülkemizde ki araç fiyatlarının da düzenlenmesi bu aracın satılmasındna sonra yeni bir seyir alacağı tahmin edilmektedir. Peki KKTC'nin yerli aracı nedir, KKTC yerli otomobil fiyatı nedir ve özellikleri nedir?

KKTC Yerli Aracı Fiyat ve Özellikleri

KKTC tarafından üretilen yerli otomobilde öncelikle hız sınırlayıcının bulunduğunu bilmenizde fayda var. Araç 0 - 100 km hızına 8 saniye gibi çok az bir sürede ulaşıyor ancak 170'den sonra araç daha da hızlanmıyor ve oradan sonra hız sınırlayıcı devreye giriyor. 19 janta sahip olan aracın dışarında görünüşü tıpkı akıllara BMW i3 modelini getirmekte olup tasarımı oldukça şıktır. Az yakan aracı -20 ile 55 derecede ki tüm sıcaklıklarda çalıştığı belirtilmiş olup elektrikli olan bu araç full depo ile 350 km kadar ilerleyebilmektedir.

Öte yandan KKTC yönetimi aracın satış hedefini 20 bin olarak duyurmuş olup asıl öncliklerini kendi pazarına vereceklerini ve farklı ülkelerde de satacaklarını belirtti. Fiyatı olarak net bir rakam verilmedi çünkü ülkemize girince gümrük vergisi ve ilave KDV ile ÖTV ne kadar eklenecek bilinmemekte olup elektrikli araçlara göre en dip fiyattan satılacağı söyleniyor.

Editör: TE Bilisim