Ülkemizde ya da dünyanın diğer ülkelerinde aralıklarla doğal afetler meydana gelebilmektedir. Bu tip durumlarda hatlarda yoğunluklar yaşanabilir ya da sinyal istasyonlarının yıkılması sonucu hatlarınız çekmeyebilir yine internet veya sms paketiniz olmayabilir. Sizler için internet ya da sms paketiniz olmadan mesaj atabileceğiniz uygulamaları paylaşıyoruz.

MESAJLAŞMA UYGULAMALARI

1-) Bridgefy

Bridgefy uygulaması bluetooth aracılığı ile arkadaşlarınıza mesaj atmanıza yaramaktadır. Afet anlarında hemen Bridgefy uygulamasını ve cihazınızın bluetooth uygulamasını açarak size yaklaşık olarak 50 metre yakınlarınızda bulunan arkadaşlarınıza mesaj atabilir ve mesajları alabilirsiniz.

2-) MeshTalk

MeshTalk uygulaması yine internet ya da sms olmadan mesajlaşmanızı sağlar. Bu uygulama ile 3 kilometre mesafe de bulunan Oppo cihazları ile kesinti yaşamadan mesajlaşmanızı sağlar.

3-) Güvendeyim

Güvendeyim uygulaması ile enkaz altında kaldığınızda hemen uygulamaya girerek güvendeyim butonuna basınız. Bu butona bastığınızda konumunuza daha önceden eklemiş olduğunuz arkadaşlarınıza otomatik olarak gönderilecek ve nerede olduğunuz tespit edilebilecek.

Ek: Whistle

Whistle uygulamasını afet olaylarında mutlaka kullanınız. Bu uygulama ile afet olaylarında gücünüz kalmadığında, sesinizi çıkartamadığınızda uygulama aracılığı ile çevreye ses çıkarabilirsiniz. Whistle uygulamasından ciddi yüksek ve karşı taraftan duyulabilir, anlaşabilir bir ses tonu çıkmaktadır bu sayede bulunmanız çok daha kolay olmaktadır.

Afet olayları hepimizi derinden etkilemetkedir ancak Türkiye deprem ülkesi olduğu için her türlü kötü olaylara karşı hazırlıklı olmamız gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim