Telefon görüşmelerini kaydettiği, telefonunuzdaki bilgilerin çaldığı, kredi kartı bilgilerini ve özel görüşmeleri kayıt altına alarak deep web gibi bazı platformlarda satışa çıkartıldığı iddia edilen programları telefonunuzdan acil silin şeklinde bugün yazılı basında hızla yayılan bir haber geldi. Goolge'den resmi bir açıklama var mı diye bakıldığında olayın gerçek nedeni ortaya çıktı.

YENİ BİR AÇIKLAMA DEĞİL;

Apple Store ve Play Store üzerinden yayımlanan bazı uygulamalarda kötü niyetli kodlar içereriyor. Kullanıcılar uygulamayı cihazına yüklediğinde bilinçsizce yada bazen bilinçli bir şekilde telefonunuzun bilgilerinin kullanılmasına izin veriliyor. Bizim yerimize telefondan sms gönderim yapmak, fotoğraf çekmek, arama yapmak gibi izinleri kurulum esnasında izin alarak kötü niyetli olarak kullanılmasına neden olabiliyor. Google geçtiğimiz yıl açıklamasında zararlı uygulamaları tespit ederek kullanıcılara uyarılar yapmıştı. o uygulamaların listesi:

NEDEN PLAY STOREDEN KALDIRILMIYOR!

Ayrıca Google’nin bir yıl öncesinde kullanıcıları uyardığı uygulamaların halen Play Strore üzerinde indirilmeye devam edildiği görülmekte. Arc Filter Photo Editör uygulamasının 10 Bin üstünde kullanıcı indirdiği görülmekte.

Art Filter Photo Editor
Art Filter Photo Effects
Art Flip Photo Editing
ArtArt Filter
Awesome Cartoon
CameraArt
CameraSuper
Cartoon Art Photo
Cartoon Art Photo
Cartoon Effect
Editor Magic
Effects for Photo
Fill Art Photo Editor
Filter Photo
Horizon Beauty
Photo Art Effect
PhotoArt Editor
Pixture
Prizma Photo Effect
Realtime Booster
SmartSwipe  


Android Telefonlardan Silinmesi Gereken 9 Uygulama Paylaşıldı
 

Editör: TE Bilisim