Ülkemizde alınan karar ile yerli olmayan, sahibinin yabancı olduğu ve Türkiye'den bir milyondan fazla kullanıcı tarafından kullanılan tüm sosyal medya uygulamalarının ülkemizde temsilci ataması kararlaştırılmıştı. Temsilci atanması sayesinde Türkiye daha kısa sürede ilgili uygulamaların sahiplerine ulaşmayı düşünüyor ancak bu konuda Instagram, Facebook ve Twitter kararlı bir şekilde temsilci atamamaya devam ediyor.

Son Gün 19 Ocak

Instagram, Facebook ve Twitter, Türkiye'nin aldığı karara rağmen halen temsilci atamadı ve üç uygulamaya 40'ar milyon ceza kesildi. Bu cezaların üzerinden bir süre geçti ve halen uygulamalar Türkiye'ye temsilci atamadı. Buna göre son gün 19 Ocak belirtilirken eğer halen bu uygulamalar Türkiye'ye temsilci atamazsa 19 Ocak tarihinden sonra Türkiye'den bu uygulamalara reklam verilmesi yasaklanacak.

Kapanacaklar Mı?

Reklam verilmenin de yasaklanmasından sonra halen temsilci atanmazsa uygulamaların hız bağlantısı kesilecek ve kullanılamayacak seviyelere kadar indirilecek. Eğer uygulamalar diretmeye devam ederse konu ilerleyen dönemlerde BTK müdahale edebilir

Editör: TE Bilisim