Popüler mesajlaşma ve konuşma uygulaması olarak bilinen WhatsApp bilindiği üzere her sene güncelleme yapıyor. Özellikle yılbaşında getirdiği güncellemeler dahilinde bazı telefonlar için erişim desteğini kesiyor ve bu şekilde kullanıcılara daha iyi bir hizmet sunmayı hedeflemektedir. Peki 2021 yılından itibaren WhatsApp'ı destekelemeyecek olan cihazlar nedir, WhatsApp 2021'den sonra hangi telefonları desteklemeyecek?

iOS Desteklemeyecek Cihazlar

WhatsApp tarafından yapılan açıklama ile iOS 9 ile altındaki işletme sistemine sahip olan cihazların WhatsApp desteklemeyeceği duyuruldu. Yani iPhone 4 ve altındaki tüm modeller kullanamayacak. Ancak üzerindeki iPhone 5, iPhone 5S gibi telefonlar kullanmaya devam edebilecektir.

Android Desteklemeyecek Cihazlar

İşletim sistemi Android olan ya da Android'in üzerine yazılım ile farklı işletim sistemi yükleyen Huawei, Xioami gibi cihazlarda ise Android 4.0.3 ve altındaki modeller kullanamayacaktır. Örneğin HTC Desire, LG Optimus Black, Motorola Droid Razr ve Samsung Galaxy S2 gibi telefonlar artık WhatsApp desteklemeyecek. Sizde hemen telefonunuzun ayarlar bölümünden hakkındaya basarak telefon işletim sistemi sürümünüzü görebilirsiniz.