Steam Neden çöküş yaşadı. Steam hacklendi mi? Online platformlarda Oyunseverlerin yakından takip ettiği steam için herkes yaşanan sıkıntının nedenini merak ediyor.


Valve'in geliştirdiği, 2003'ten bu yana oyunlar konusunda destek sağlayan Steam, artık siber saldırı furyasına katılanlar arasında. Güvenlik açığı nedeniyle birçok kullanıcının bilgisinin deşifre edildiği, milyonlarca kişinin banka hesap bilgilerinin açık profillerine yansıtıldığı saldırıda, oyunlarına erişemeyen kullanıcılar, ayrıca gizli bilgilerinin deşifre olmasıyla tehlike ile burun buruna kaldı.

Yeni yıl yaklaşırken kendisinden oyun kampanyalarıyla söz ettirmek isteyen Steam, bu kez problemlerle gündeme geldi.  

Piyasanın en geniş oyun platformu denilebilecek Steam'in, 25 Aralıkta aldığı ağır saldırılarla durumu çıkmaza girdi. Son günlerde dünyaca bilinen hacker grupları tarafından ülkemizde de art arda gelen siber saldırılar işletmelere zor durum yaşatırken, her yaştan kullanıcının yer aldığı Steam'in bu şekilde bir durum yaşatması oyunseverlerde hayal kırıklığı yarattı.


MİLYONLARCA HESAP TEHLİKE ALTINDA
Milyonlarca kullanıcının hesabını tehlikeye altına alan güvenlik açıklarından dolayı her hesapta farklı isimler gözükmeye başladı. İsimlerin yanı sıra kullanıcılar tanımadıkları insanların hesap numaraları ve Steam cüzdanlarındaki para miktarına kadar her türlü bilgiye ulaşabilme imkanı elde etti. Bu olayın ciddi bir güvenlik açığı olması, Steam yetkililerini harekete geçirdi. Anlık olarak Twitter hesabı üzerinden kullanıcılarına ne yapmaları gerektiğini anlatan yetkililer, durum hakkında gerekli bilgileri aktardı. Ayrıca Steam’ın bazen Rusça diline dönüştüğünü de söyleyen kullanıcılar, bunun bir Rus saldırısı olabileceği şüphesine kapıldı.
ERİŞİME KAPATILDI
Güvenlik açığından sonra bu sorunun farkına varan kullanıcılar Valve'ye şikayet mailleri yağdırdı. Yetkiler ise huzurlu ortamı sağlayabilmek için hiç kimsenin bir başkasının hesabından para çekemeyeceğini aktardı.

Steam'de şu an, her ne kadar işler yolunda gidiyor açıklamasında bulunulsa da, güvenlik açığı nedeniyle bir kullanıcı başka birinin hesabıyla istediği oyunu satın alabilecek konuma ulaşabiliyor. Tüm bu olanlar üzerine kullanıcıların şikayetleri doğrultusunda işleri yoluna koyamayan dev oyun platformu, çareyi anasayfasını kapatmakta buldu. Steam'in kullanıma kapatıldığı şu sıralar, hesapların tamamiyle güven altına alındığı iddia ediliyor.

Editör: TE Bilisim