Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda ve niteliklerde memur ve personel alımı yapacaklar. Söz konusu ilanlar Aile Bakanlığı ve İŞKUR üzerinde ilan edildiler. Bu kapsamda İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere ilgili ilanlar hakkında detayları aktaracağız.

ALIM YAPILACAK İLLER VE SYDV'LER?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler resmi İnternet adresi üzerinde yayımlanmış olan ilanlara göre,

  • Afyonkarahisar Emirdağ ilçesindeki SYDV 1 Büro Memuru alacak.
  • Van ili Çatak ilçesindeki SYDV ise 1 Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi alacak.

Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlanan ilanlar ise;

  • Bolu Mudurlu ilçesindeki SYDV 1 Yardımcı Hizmet görevlisi alınacak.
  • İzmir İli Konak İlçesinde ise Kadın 1 Yardımcı Hizmet Görevlisi ( Temizlik Görevlisi ) ve 1 Erkek Şoför alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Aile Bakanlığı SYDV ilanlarına başvuru yapacak adaylardan " Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak" gibi genel nitelikler aranır.

Ayrıca bunlar dışında memur alımları için 2018 yılında yapılan KPSS'den Lisans seviyesinde P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranır.

İŞKUR üzerindeki personel alımı ilanları için ise, en az ilkokul mezunu olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak gibi şatlar aranacaktır.

BAŞVURULAR:

SYDV memur ve personel alımı ilanlarına başvurular İnternet ortamından ve şahsen yapılabilmektedir. Aile Bakanlığı resmi İnetrnet adresinde yayımlanan SYDV ilanlarına " vakifilan.ailevecalisma.gov.tr/AnnouncementList.aspx" adresi üzerinden ulaşabilirsiniz. İŞKUR aracılığı ile yayımlanan personel alımı ilanlarına göre ise İŞKUR üzerinden inceleyebilir ve şahsen başvuru yapabilirsiniz.