Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olan Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü kapsamında ilan yayımlamış olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları bünyelerindeki memur personel eksikliği için farklı şehirlerde bulunan birimlerine ve farklı alanlarda alım yapacaklarını ilan etti. Söz konusu illanlar Aile Bakanlığı resmi intenet adresi üzerinde ve Türkiye İş Kurumu aracılığı ile ilan edildi.

HANGİ SYDV ALIM YAPACAK?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları farklı şehirde alım yapacağını bildirmiştik. Bu kapsamda alımlar 9 farklı şehirde yapılacak. İzmir, Adana, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Konya, Muş, Sivas, Şırnak illerinde alım yapılacağı bildirildi.

Ayrıca alımlar KPSS puanı ile memur kadrolarına ve KPSS'siz Personel kadrolarına alım yapılacak.

KPSS 60 Puan İle Memur Alımı Yapan Vakıflar?

SYDV'ler Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna göre memur alımı ilanlarını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet adresi üzerinde ilan ettileri, Bu kapsamda adayların 2018 veya 2019 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. İşte Alım yapacak SYDV'ler;

Büro Görevlisi Pozisyonunda Alımlar:

  • Adana Seyhan SYDV 1
  • Bingöl Yayladere SYDV 1

Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi:

  • Bitlis Ahlat 2
  • Bitlis Tatvan 1
  • Diyarbakır Çermik 3
  • Konya Hüyük 1
  • Muş Merkez 2
  • Sivas Suşehri 1
  • Şırnak Beytüşşebap 2

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

KPSS puanı alım yapacak olan Vakıflar adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun olmuş olmak, Medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olmak, Herhangi bir suç hükümlüğü olmamak, 35 yaşını doldurmamış olmak, B sınıfı ehliyete sahip olmak gibi nitelikler aranacaktır.

KPSS şartı olmadan ise İzmir Karşıyaka SYDV bünnyesine 1 temizlik Görevlisi alacak. 

BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak olan adaylar KPSS'siz olan izmir karşıyaka SYDV için en geç 12 Ekim 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. KPSS puanı ile memur alımı ilanlarına göre ise başvurular Aile Bakanlığı resmi başvuru sistemi olan https://vakifilan.ailevecalisma.gov.tr/Login.aspx?ReturnUrl=%2fBasvuru.aspx adresi üzerinden başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim