Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları bünyelerine işçi ve memur alımı yapacaklar. İlgili ilanlar Türkiye İş kurumu ( İŞKUR ) ve Aile Bakanlığının resmi internet sitesinde duyurulmuş olup 13 il içi başvurular başlamıştır. İşin Olsa ekibi olarak sizlere yayımlanan ilanlar hakkında detayları aktarıyoruz. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olan Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları farklı pozisyonlarda ve niteliklerde alım yapıyorlar. Adaylardan bu yönde İşçi alımları için KPSS şartı aranmayacak ve Memur Alımı ilanları için KPSS den 60 puan almış olmak şartı aranacak.

ALIM YAPACAK SYDV LER NEDİR?

Türkiye İş Kurumu ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana göre işçi alımı ve memur alımı yapılacak. Bu bağlamda İŞKUR üzerinde yayımlanan ilanlara göre 12 il için ve Bakanlığın sitesinde yayımlanan ilana göre 1 ilde alım yapılacak. Bu yönde adaylardan aranan niteliklere aşağıda ulaşabilirsiniz.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

SYDV işçi alımı ilanları içni adayların taşımaları gereken nitelikler, En az ilköğretim mezunu olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Çalışmasna engel teşkil edecek herhangi bir fiziki engeli bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile bağlantısı bulunmamak, 18 yaşını tamamlamış olmuki alım yapılacak illerde ikamet etmek ve bunu belgelemek, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilme gibi nitelikler aranacak.

Memur Alımı ilanları için ise, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak ve en az dört yıllık eğitim veren üniversitelerden mezun olmuş olmak şartları aranacak.

İŞKUR SYDV İlanları:

İŞKUR üzerinde yayımlanan ilanlara göre 12 ilde işçi alımı yapılacak. İşte ilanlar hakkında tüm detaylar şöyledir.

1. İzmir Konak SYDV 16 Ev Temizlik Personeli ( Bayan ) alacak

2.  Edirne Havsa SYDV 1 temizlik İşçisi, 

3. Tokat Erbaa Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 6 kişilik kadro için Geçici olarak Evde Temizlik işçisi alacak.

4. Kırşehir SYDV 9 Temizlik işçisi alacağını yayımladı.

5. Ordu Altınordu SYDV Geçici Süreli çalışacak Bayan adaylardan 1 Temizlik Personeli alacak.

6. Kırıkkale Sulakyurt SYDV Geçici belirl süreli çalışacak 2 Temizlik İşçisi ( Beden İşçisi ) alımı gerçekleştirecek.

7. Erzurum Pasinler bayan adaylar içerisinden 2 Bayan temizlik Görevlisi alacağını açıkladı. Adaylar geçici Sözleşmeli olarak çalışacaklar.

8. Karabük Eflani SYDV İlkokul mezunu olan 3 temizlik Görevlisi alacak.

9. Konya Doğanhisar SYDV 3 kişilik boş kadro ile Evde Bakım Elemanı alımı gerçekleştirecek.

10. Adıyaman Gerger SYDV Deneyim süresi 2 ay olan 4 temizlik Görevlisi alımı yapacak. Bu bağlamda adayların en az lise mezunu olmaları gereklidir.

11. Eskişehir Günyüzü SYDV 2 kadın ve 1 Erkek olmak üzere toplamda 3 kişilik kadro ile Hasta Yaşlı Bakım personeli alacak.

12. Kastamonu SYDV geçici süreli çalışacak 4 Temizlik Personeli alımı gerçekleştirecek. Alımlar en az İlkokul mezunu olan adaylar için geçerlidir.

Aile Bakanlığı SYDV İlanları:

Bakanlık atrafından yayımlanan ilana göre, Eskişehir Seyitgazi ilçesindeki Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı 1 kişilik boş kadro ile Muhasebeci alımı yapacak. Bu yönde, adayların KPSS den en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularını şahsen veya elektronik ortamda yapacaklardır. İşçi Alımları için başvurular yukarıdaki ilanlara göre ilgili vakıflara şahsen yapılacak olup, memur alımı için ise https://appext.aile.gov.tr/vakifilan/giris.aspx adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim