Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ocak ayı itibariyle yayımlanması beklenen KPSS 2019 yerleştirme takvimi, henüz yayımlanmadı. Her yıl Ocak ayında yayımlanan bu takvim, Şubat ayı olmasına rağmen yayımlanmadı ve kamuoyuna gerekli bilgilendirme süreci gerçekleştirilmedi. Takvimin yayımlanmasıyla beraber yerleştirmelere yönelik süreçler netleşiyor, yıl içerisinde 2 kez kılavuzlar kamuoyuna aktarılıyor. Bu kılavuzlar üzerinden de tercihlerle adayların, kamudaki ilgili personel kadrolarına atamaları gerçekleştiriliyor. KPSS yerleştirmelerine yönelik kılavuz genellikle Haziran ve  Aralık aylarında kamuoyuna ulaştırılıyor. Bu kılavuzlar üzerinden ÖSYM tercihleri alıyor, yerleştirmeleri sağlıyor. 

Memur alımları da netlik kazanmadı

Her yıl yapılan açıklamalarla, o yıl için toplamda kaç bin personel alımının yapılacağı kamuoyuna duyurulur, bu alımlardaki kadrolara yönelik bilgilendirmeler gerçekleştirilirdi. Kamu kurumlarına ve bağlı kuruluşlarına yapılacak memur alımlarıyla alakalı hem kamuoyu, hem de ilan bekleyen KPSS katılımcısı adaylar bilgilendirilirdi. 2019 yılı için henüz ne KPSS yerleştirme takvimi, ne de memur alım sayıları kamuoyuna net şekilde açıklanmış değil. Milyonlarca aday, takvimin ve memur alım sayılarının yayımlanmasını, kamuoyuna bilgilendirmenin yapılmasını bekliyorlar.

Memur alımlarına yönelik gelişmeler

Memur alımları, yayımlanacak ilanlar ve kadro dağılımları gibi bilinmesi gereken tüm noktalara sitemiz isinolsa.com üzerinden erişim sağlamak mümkün olacaktır. KPSS 2019 yerleştirme takvimi konusunda da ÖSYM tarafından duyuru gerçekleştirildiği anda mobil uygulamalarımız aracılığıyla sizlere bilgilendirme yapılacak ve mobil cihazlarınıza bildirim gönderilecektir. Bahsi geçen gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı aşağıda yer alacak bağlantılar üzerinden indirmeyi unutmayınız.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.