Aile Bakanlığı Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına personel alımı yapılacak. İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olan ilanlara göre Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları en az ilkokul mezunu farklı kadrolarda personel alımı yapacak. Yayımlanan ilanlara göre alımlar KPSS puanı ile veya KPSS puanı olmaksızın gerçekleştirilecektir.

Alım Yapacak Sosyal Yardımlaşma Vakıfları:

Manisa Saruhanlı SYDV: 1 Şoför ve 5 Temizlik İşçisi,

Konya Taşkent SYDV: 6 beden İşçisi,

Sivas Hafik SYDV: 1 Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi,

Kırşehir SYDV: 8 Beden İşçisi,

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

SYDV Personel alımına başvuru yapacak adayların öncelikle genel şartları sağlıyor olmaları gereklidir. Adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olmak, Son başvuru tarihi ile 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından büyük olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Alım yapılacak ilde ikamet ediyor olmak" şartları aranacak.

KPSS Şartı Nedir?

Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi alımı için adaylardan 2020 yılında yapılan KPSS'den P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacak. Diğer pozisyonlarda ise herhangi bir KPSS şartı aranmayacaktır.

Başvurular ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

SYDV Personel alımına başvuru yapmak isteyen adaylar öncelikle İŞKUR üzerindeki ilanları incelemeleri gereklidir. İŞKUR Kurum dışı ilanlarda yayımlanmış olup bir kaç günlük başvuru süreçleri bulunuyor.