Birçok adayın merakla beklediği personel alımları arasında uzman çavuşluk yer almakta olup özellikle adayların gözü kulağı Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin sayfasına çevrilmiş bulunuyor. Bu noktada 2020 yılına sayılı günler kala yıl başında ya da ay sonunda gelecek müjdeli bir haber merakla bekleniyor. Özellikle MSB tarafından geçtiğimiz aylarda ilkokul mezunu adaylar arasından uzman çavuş, er ve erbaş gibi farklı kadrolarda alım yapacağını duyurması ile adaylardan başvuru talepleri gelmeye başladı.

Uzman Çavuş Başvuru Şartları Neler?

MSB tarafından yapılaması beklenen alım için daha önce gerçekleştirilen alımlar dahlinde adayların birtakım şartları sağlaması istenmekte olup bu şartlar arasında T.C. vatandaşı olmak, en az lise mezunu olmak, askerlik hizmetini erbaş veya er olarak yapmış veya başvurduğu esnada yapıyor olmak, askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin ilk günü itibarıyla terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olmak başta olmak üzere farklı şartları sağmaları istenmektedir.

Alım Ne Zaman Olacak?

2020 yılına sayılı günler kala birçok adayın merakla beklediği haberler arasında yer alan MSB uzman çavuş alımı için henüz resmi kurumlardan bir açıklama gelmedi. Fakat konuyla ilgili beklentiler ise 2020 yılının başından itibaren alımların başlaması yönünde bulunmakta olup 2020 yılının ilk aylarında ilgili alımın yapılmasına muhtemel olarak bakılıyor.

İlgili alım için ilanı takip etmek, MSB Personel Temin sayfasına ulaşmak için: https://personeltemin.msb.gov.tr

Editör: TE Bilisim