Kamuya askeri personel alımında bugün Milli Savunmak Bakanlığı personel alım duyurularının yayınlandığı PERTEM’de yer alan yeni duyuruda TÜRK Silahlı Kuvvetlerine dış kaynaktan muvazzaf subay temini yapılacak olup ilgili başvuru şartlarını sağlayan adaylar başvuru yapabilecektir. Bu süreçte adayların merak ettiği konular ve süreç hakkındaki detaylar ise haberimizin devamında ele alınmıştır.

Merak Edilen Konular ve Cevapları

Başvuru Nasıl Yapılır?

Muvazzaf/sözleşmeli subay temini kapsamında başvurular sadece her temin döneminde https://personeltemin.msb.gov.tr genel ağ (internet) adresinde yayımlanan çevrimiçi (online) başvuru formu doldurularak yapılmaktadır. Bunun dışında (posta veya belgegeçer yoluyla CV, dilekçe vb.) başvurular kabul edilmemektedir. İlgili ilana ulaşmak için: https://personeltemin.msb.gov.tr/AnaSayfa/DuyuruDetay?prmEncrypt=TPilcrrdJt0SHTYZfSBO0jyM3yEs2L83eXTW1joYdB5uhESbnKw90O0tkbeY1RDa3vHhXVud3aeu4uBhv4BZ1h_CuawiYAtS37rSd8qpU_50wpKLrfFc_Oj90RyjtGOp

Genel Başvuru Şartı Var Mıdır?

Muvazzaf subay adayları için; Fakülte ve Yüksek Okullar Askerî Öğrenci Komutanlıkları ve Öğrencileri ile Fakülte ve Yüksek Okullardan Yetişen Subaylara Ait Yönetmelik'in 25/a ve 26/a maddelerinde düzenlenmiş olan nitelikler ile başvuru kılavuzlarında belirtilen sınıf ve branşlar için gerekli olan başvuru koşullarını taşımaktır.

Detaylı başvuru şartları için bakınız: https://www.isinolsa.com/subay-alimlari/tsk-2019-yili-muvazzaf-subay-alimi-basvurulari-basladi-kpss-en-h28342.html

Başvuruda Askerlik Şartı Var Mıdır?

Muvazzaf subay başvurusunda askerlik şartı aranmamaktadır.

Yedek subay/kısa dönem olarak askerlik hizmetini yaparken teskere bırakarakmuvazzaf subay olarak TSK'da görev almak mümkün müdür?

Teskere bırakarak askerde kalma şeklinde bir uygulama bulunmamaktadır

 TSK'da görevli sivil memur, işçi, yedek subaylar ile kısa dönem erbaş ve erler muvazzaf subaylığa müracaat edebilirler mi?

Evet, başvuru yapabilirler. Ancak başvuru kılavuzlarında belirtilen şartları taşımaları ve görevli bulundukları birlik ve karargâhlardaki üç sicil amirinden "Muvazzaf Subay Olur" kayıtlı nitelik belgesini almış olmaları gerekmektedir.

Muvazzaf subay seçim aşaması sınavları hangi aşamalardan oluşmaktadır?

a. Genel ağ (internet) üzerinden ön başvuruların alınması, b. (Kılavuzda belirtilmişse) Birinci Seçim Aşamasının (Yazılı sınav) yapılması, c. İkinci seçim aşaması olmak üzere üç aşamadan oluşur İkinci seçim aşaması da aşağıda belirtilen aşamalardan oluşmaktadır. (1) Evrak Kontrol, (2) Fiziki Değerlendirme, (3) Kişilik Değerlendirme Testi, (4) Fizikî Yeterlilik Testi, (5) Mülakat

Muvazzaf subay adaylarına yapılan yazılı sınavın içeriği nedir?

Muvazzaf subaylığa müracaat eden adaylar (İlgili Temin Kılavuzunda Belirtilmişse) Genel Kültür ve Meslek Bilgisi sınavlarına tâbi tutulabilmektedir.

Adayların merak ettiği yaş, eğitim ve yaş şartlarına ilişkin detaylı bilgiler ise https://www.isinolsa.com/subay-alimlari/tsk-2019-yili-muvazzaf-subay-alimi-basvurulari-basladi-kpss-en-h28342.html haberimizde yer almaktadır.