Sahil Güvenlik Komutanlığı 2019 yılı için subay alımı yapacağını ilan ederek farklı branşlarda bünyesindeki eksikliği tamamlamak için sözleşmeli / muvazzaf subay alımı yapacak.Bu yönde Başvuru kılavuzu Sahil Güvenlik Komutanlığı resmi internet sitesi üzerinden duyurularak başvurular başlamış oldu.

HANGİ BRANŞLARDA ALIM YAPILACAK?

Sahil Güvenlik Komutanlığı Erkek veya bayan olmak sureti ile toplamda 97 subay alımı gerçekleştirecek. Bu yönde, 35 Sahil Güvenlik (Güverte), 25 Sahil Güvenlik (Makine), 2 Sahil Güvenlik Mühendis (Elektronik), 1 Sahil Güvenlik Mühendis (Gemi İnşaat), 1 Sahil Güvenlik Mühendis (Makine), 1 Sahil Güvenlik Mühendis (İnşaat), 10 Sahil Güvenlik İkmal, 5 Sahil Güvenlik (Pilot) (Uçak Bakım/Pilotaj), 5 Sahil Güvenlik (Pilot) (Elektronik), 5 Sahil Güvenlik (Pilot) (Bilgisayar) ve 3 Sahil Güvenlik (Pilot) olmak üzere toplamda 97 kişi alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı 2019 yılı için alımını yapacağı subay adaylarından, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, dört yıllık eğitim veren üniversitelerin lisans programlarından mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 65 puan almış olmak veya 2017 veya 2018 yılında yapılmış olan ALES sınavından en az 60 puan almış olmak, Silah taşımasına veya silahlı görev yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 01 Ocak 2019 tarihi itibari ile 27 yaşını bitirmemiş olmak, Lisans üstü eğitim almış olan adaylar için ise 32 yaşından büyük olmamak, Jandarma Sahil Güvenlik ve TSk da belirtilen sağlık şartlarını taşımak, Daha çnce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, TSK ile her ne sebeple olursa olsun bağlantısı kesilmemiş olmak, Herhangi bir terör örgütü üyeliği bulunmamak, Başvuru tarihi itibari ile herhangi bir siyasi parti üyeliği bulunmamak, 

BAŞVURULAR:

Söz konususu başvuru kılavuzu 09 Nisan 2019 tarihi itibari ile Sahil Gücenlik Komutanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımlanmış olup adaylar başvurularına 09 Nisan 2019 tarihi itibari ile başlamışlardır. Buna göre başvurular en geç, 29 Nisan 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Ön Başvurular sadece https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden eDevlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya Şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Aşağıdaki bağlantılar sayesinde Başvuru Kılavuzu ve Başvuru ekranına ulaşabilirsiniz.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim