Milli Savunma Üniversitesi büyesine her yıl öğrenci adayı almaktadır. Her yıl yapılan sınavlar ve sınav sonuçlarına göre Subay ve astsubay alımları yapılıyor. 2020 MSÜ sınavına başvurular Ocak ve Şubat aylarında alınmıştı. Sınavın 29 Mart 2020 tarihinde yapılması gerekirken ertelendi. Bu kapsamda subay ve astsubay alımlarıda ertelenmiş oldu.

LİSE MEZUNU SUBAY VE ASTSUBAY ALIMI YAPILACAK!

2020 Milli Savunma Üniversitesi Sınavı ile MSB Kuvvet Komutanlıklarına subay ve astsubay öğrencisi alacak. Alımlar lise mezunları içerisinden yapılacak olup Milli Savunma Bakanlığı Kuvvet Komutanlıklarına erkek ve kadın adaylar içerisinden subay astsubay alımları yapılacak.

MSB Harp Okullarına ise Kasın erkek subay öğrencisi alımı yapılacak.

Astsubay MYO'lar sadece erke kadaylar astsubay adayları alınacak olup subaylığa hak kazanan adaylar 4 yıl eğitim alarak olabilecek. Astsubaylığın süresi ise yıl eğitim olacak.

BAŞVURULAR VE GEÇ BAŞVURULAR ALINDI!

2020 MSÜ sınavına başvurular 07 Ocak 2020 tarihi ile 10 Şubat 2020 tarihleri arasında alınmıştı. Normal Başvuruları kaçıran adaylar geç başvuru günü olan 25 Şubat 2020 tarihinde başvurularını tamamladılar. 

MSÜ 2020 SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK!r

Normal veya Geç başvuru yapmış olan adaylar için sınav tarihi 29 Mar 2020 idi. Ancak Ülkemize gelen Koronavirüs nedeni ile geçtiğimiz gün Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı 9 sınav tarihi ile birlikte 2020 MSÜ tarihinide değiştirdi. 29 Mart 2020 tarihinde yapılması planlaan sınav son güncelleme ile birlikte 2020 MSÜ sınavı 14 Haziran 2020 tarihinde yapılacaktır. Yapılacak yeni bir güncelleme ile bu tarih daha ileri bir süreye de değişebilir.

Bu kapsamda son gelişmeleri anında takip etmek için İŞİN OLSA MOBİL uygulamasını indirerek anında son gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Ayrıca MSÜ sınavını bekleyen adaylar buradan. TIKLA SENDE KATIL.

MSÜ SUBAY ASTSUBAY ALIMI ŞARTLARI VE KILAVUZ İÇİN TIKLA

2020-MSÜ Başvuru Kılavuzu

Editör: TE Bilisim