Milli Savunma Bakanlığı PERTEM üzerinde Subay Alımı ilanı yayımlanmıştı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Subay alımı ilanına göre Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Hukuk sınıfı Muvazzaf Subay Alımı yapılacak. Başvurular 16 Ocak 2021 Tarihi ile başlamıştı. Başvurularda artık sona geldik. Peki Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Subay Seçim aşamaları Nedir?

KADIN ERKEK SUBAY ALIMI YAPILACAK!

Türk Sİlahlı Kuvvetleri Subay alımı ilanına başvuru yapmamış olan adaylar için son şans ve biz İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde Subay alımı hakkında detayları aktaracağız.

Bu yönde TSK Kadın Erkek adaylar içerisinden Subay alacak. Alımlar Hukuk Sınıfı Muvazzaf olarak yapılacak. 

Hukuk Sınıfı Subaylık Nedir?

Hukuk sınıfı subay, 926 sayılı TSK Personel Kanunu kapsamında, hukuk fakültelerini bitiren ve kılavuzun müteakip bölümlerinde açıklanan şartları sağlayan kadın ve erkeklerden istihdam edilen subaylardır. Hukuk sınıfına mensup subaylar tarafından 26/9/2011 tarihli ve 659 sayılı Genel Bütçe Kapsamındaki Kamu İdareleri ve Özel Bütçeli İdarelerde Hukuk Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Kanun Hükmünde Kararname hükümleri saklı kalmak kaydıyla Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığının hukuk hizmetleri yürütülmektedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Başvuru yapacak adaylar başvuru yapabilmeleri için TSK tarafından belirtilen bazı nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Bu kapsamda adaylardan,

Genel Olarak:

T.C. vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için Yedek Subay olma koşullarını taşımak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacak.

Özel Olarak İse:

Eğitim, Yaş, Sağlık şartları aranacak. Bu kapsamda,

  • Türkiye’deki hukuk fakültelerinden veya denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı bir hukuk fakültesinden mezun olmak,
  • Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından ve Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak,
  • Sağlık açısından TSK tarafından belirtilen yönetmelikteki sağlık şartlarını taşıyor olmak gereklidir.

Başvurular Sona Eriyor!

MSB Türk Silahlı Kuvvetleri  Hukuk sınıfı Subay Alımı başvuruları 16 Ocak 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 14 Şubat 2021 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir. Adaylar başvurularını sadece son başvuru günü saat 23:59 a kadar https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır. Şahsen, posta kanalı ile, dilekçe ile veya diğer şekillerde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Başvuru sonuçları Milli Savunma Bakanlığı PERTEM üzerinde yayımlanacaktır. Başvuruların 14 Şubat 2021 tarihi ile sona ermesinin ardından sonuçların Mart ayına kadar açıklanması bekleniyor.

Seçim Aşaması Faaliyetleri Nelerdir?

  • Yazılı Sınav,
  • Kayıt Kabul,
  • Fiziki Değerlendirme (Dış Kaynak Adaylar İçin),
  • Fiziki Yeterlilik Testi (Dış Kaynak Adaylar İçin),
  • Kişilik Değerlendirme Testi,
  • Mülakat,
  • Genel Sağlık Muayenesi (Sağlık Kurulu Raporu düzenlenmesi şeklinde)
  • Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması.
Editör: TE Bilisim