Milli Savunma Bakanlığı -MSB- Personel Temini Dairesi Başkanlığı üzerinden açıklanan Hukuk sınıfında askeri personel alımı başvuruları devam ediyor. Hukuk mezunu adayların başvuruları 13 Ocak tarihinde tamamlaması gerekmektedir. Başvuru şartları ve diğer detayları aktarıyoruz.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

MSB resmi internet sitesi personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden online olarak ön başvuru yapılabilecek. Bunun için adayların e-devlet şifresi olması istenilmektedir. İlan kılavuzunda yapılan açıklamaya göre başvurular sadece online olarak yapılabilecek. Şahsen ya da posta yolu ile başvuru kabul edilmeyecek.

MSB SUBAY ALIMI EĞİTİM VE YAŞ ŞARTI;

Adayların eğitim düzeylerinde Hukuk mezunu olmaları gerekmektedir. Dış kaynaktan subay alımı başvurularında yaş şartı için 27 yaşından büyük olmaması gerekmektedir. Ayrıca yüksek lisans mezunu adaylar için yaş şartı 32 olarak açıklandı.

ÖĞRETMENLİK VE MÜHENDİSLİK BRANŞINDA SUBAY ALIMI;

MSB subay alım ilanlarından bir diğeri de mühendislik ve öğretmenlik alanlarında gerçekleştirilecek. Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Komutanlıklarında görevlendirilecek olan bu alımlar için başvurular 19 Ocak tarihine kadar devam edecek. Mühendislik sınıfına başvuru yapacak adayların endüstri mühendisliği, fizik mühendisliği, jeoloji mühendisliği bölümlerinden mezun olmaları gerekecektir.

MSÜ ASKERİ ÖĞRENCİ ALIMI;

ÖSYM üzerinden MSÜ 2020 başvuruları başvuruları devam ediyor. Adaylar 10 Şubat 2020 tarihine kadar öğrenci alımlarına başvurularını tamamlayabilirler. Astsubay Meslek yüksek okulları ile Harp okulları 2. seçim aşaması için adayların ayrıca 2020 YKS sınavına başvuru yapmaları YKS Yada TYT sınavlarından gerekli olan puanlara sahip olmaları gerekmektedir.

MSB Subay Alımı (Hukuk Sınıfında) İlanı https://personeltemin.msb.gov.tr/ adresinden erişebilirsiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim