Geçtiğimiz günlerde Jandarma Sahil Güvenlik Akademisine JSGA, astsubay alımları yapılacak. Kadın ve erkek astsubay alımlarında bazı kadrolarda Kpss şartı aranmayacak iken, düşük Kpss ile subay alımı yapılacak. Başvuru ekranı bugün saat 09:00 itibari ile açıldı.

KONTENJDAN DAĞILIMI;

Jandarma Genel Komutanlığı; sağlık, ikmal, maliye, bakım, uçak helikopter teknisyeni, muhabere ve personel alanlarında 3550 askeri personel istihdam edilecek. Sahil Güvenlik Komutanlığına ise makine, güverte, kurbağa adam, ikmal, bilgi teknolojileri olmak üzere 175 kişi alınacak.

SON BAŞVURU TARİHİ;

4 Şubat tarihinde saat 09:00'da internet ortamından e-devlet şifresi ile yapılacak olan kadın erkek astsubay alımları için son başvuru tarihi 21 Şubat 2020 olarak açıklanmıştır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Adayların vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris adresine giriş yapmaları, ardından kimlik bilgilerini güncellemeleri, vesikalık fotoğraf girişi yapmaları, adres ve iletişim bilgilerinin girilmesi, eğitim bilgileri alanlarının giriş yapmaları, eğitim bilgilerini YÖK sistemi üzerinden giriş yapmaları, KPSS ekranından kpss bilgilerinin girişi yapılmalı ve ardından beyan ile boy kilo girişlerinin yapılması gerekmektedir. İnternet ortamından online olarak yapılacak başvurular için iki ayrı ekran açıldı. Jandarma ile Sahil Güvenlik Komutanlıklarına sözleşmeli personel alımına ait detayları aktarmaya devam ediyoruz.

BAŞVURU GENEL VE ÖZEL ŞARTLARI NEDİR?

BAŞVURU ŞARTLARININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

ASTSUBAY MAAŞLARI NE KADAR?

2020 yılında astsubay rütbesinde yeni göreve başlayan askeri personeller, 5 bin 500 TL civarındadır Buna göre çalışanların kıdem yada rutbe, eş çalışması, çocuk sayısı aldıkları tazminatlar ile astsubay maaşlarında farklılık göstermektedir.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim