Yeni askerlik sisteminin yürürlüğe girmesi ile birlikte bedelli askerlik sisteminin kalıcı olması ve yedek astsubaylık uygulamasının getirilmesi gibi yenilikler de yürütülmeye başlanmıştı. Bu kapsamda ilgili askerlik koluna başvuracaklar için Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapılmış olup bu açıklama kapsamında adayların süre bitmeden önce başvuru yapmaları şeklinde bir ifadeye yer verilmiştir. Bu ay sonunda bitecek olan başvurularda adayların bir an önce işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

Son Başvuru Tarihi 21 Temmuz 2019

MSB ASAL tarafından yapılan açıklamada yedek astsubay, subay temini olarak 2019’da silahaltına alınmak isteyenlerin 16 ile 31 Temmuz tarihleri arasında e-devlet veya askerlik şubesinden yoklamalarını yaptırmaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra bedelli askerlik, yedek subay veya astsubay olarak tercih yapılmalıdır. 2019’da sevke tabi olup yoklaması bulunanlar da aynı tarihlerde işlemlerini gerçekleştirecektir. Meslek yüksekokulu mezunu olup yoklama kaçağı olanlardan yedek astsubay olmak isteyenler de 31 Temmuz 2019’a kadar yoklamalarını yapmak zorundadır.

Bedelli Askerlik İçin de Son Günler

Yedek subay ya da astsubay olarak askerlik yapmak isteyenler için 31 Temmuz 2019 son tarih olmakla birlikte aynı şekilde bedelli askerlik için başvurmak isteyenler için de son gün 31 Temmuz olarak belirtildi. Bu kapsamda başvurular ay sonuna kadar yapılacak ardından Ocak 2020’de kura çekilerek belirlenen ücret olan 33.230 ₺’yi yatıranlar Mart 2020’de silahaltına alınacaktır.