Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde görevlerine kuvvet komutanlıkları ile devam etmekte olan Türk Silahlı Kuvvetleri açık ihtiyaçlarını tüm rütbeler dahilinde subay, astsubay, uzman erbaş ve sözleşmeli er alarak temin etmekte olup son yıllarda nitelikli personel sayısının yükselmesi için Milli Savunma Ünversitesinde eğitilecek personel adayları alımı gerçekleştirmektedir. Bu ilanlara lise mezunu ve lise son sınıf öğrencileri başvuru yapabilmekte olup adaylar eğitimleri sonunda subay ya da astsubay olabilmektedir. Buna göre MSÜ başvuruları sona ermişti. Fakat başvuruları kaçıran ya da yapmayı unutanlara bir fırsat daha doğdu. Lise mezunu olup subay ya da astsubay olmak isteyenler dikkat ek başvurular açılıyor.

25 Şubatta Müracaat Alınacak

Lise mezunu olup subay ya da astsubay olmak isteyenler 25 Şubatta Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM'nin internet sitesinden başvurularını yapabilecektir. Dikkat edilmesi gereken husus şudur ki müracaatlar aynı gün açılacak ve kapatılacak yani adayların 24 saatlik süre zarfında kesinlikle başvurularını yapması gerekmektedir.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Lise mezunu subay ya da astsubay alımında başvuru yapmak isteyenleri öncelikle https://ais.osym.gov.tr linkine girmesi gerekmektedir. aşağı bölümde yer alan MSÜ başvurusuna tıklayanların ÖSYM profillerine TC kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleri ile giriş yaptıktan sonra formu doldurması ve başvurularını tamamlaması gerekmektedir. Ardından adayların başvuru ücreti olan 150 TL'lik ücreti yatırması gerekmektedir. Ücretler banka şubesinden, ATM'sinden ya da internet üzerinden kredi kartı ile ödenebilecektir.

Editör: TE Bilisim