2020’ye sayılı günler kala özellikle merakla beklenen personel alımlarında biri de MSÜ tarafından yapılacak olup özellikle lise mezunu adayların başvurularına açılacak olan subay ve astsubay alımı için başvuru tarihi de yaklaşmış bulunuyor. MSÜ, 7 Ocak 2020 tarihinde başlayacak olan ve 10 Şubat 2020 tarihine kadar devam edecek olan astsubay ve subay alımları için adayların tercihlerini alacak. 2020 MSÜ alımı için merak edilenler, yaş şartı, başvuru ücreti ve diğer detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

Başvuru Şartları Neler?

Adayların merakla beklediği MSÜ 2020 alımı için geçtiğimiz senelerde yayınlanan kılavuzlar dikkate alındığında adaylardan Türk vatandaşı olmak, en fazla 20 yaşında olmak, Lise ve dengi okullarda öğrenciliği devam edenler için 2019 yılında Harp Okulları veAstsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak veya döneminebakılmaksızın 2017 ve 2018 yılında mezun olmak, Milli Savunma Üniversitesi AskeriÖğrenci Aday Belirleme Sınavında taban puanı almış olmak genel şartlarının sağlanması istenmektedir.

Yaş Şartı Nedir?

İlgili alım için adayların kılavuzda yer aldığı şekli ile yaş şartını sağlamaları gerekmekte olup bu şart şu şekilde yer almaktadır:

Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 yaşında olmak (01 Ocak 1999 ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 yaşında olmak. (01 Ocak 1998 ve sonrası doğumlu) Yaş hesabı, içinde bulunulan yıldan doğum yılı çıkarılarak hesap edilecektir. Çıkarma işlemi sonucunda elde edilen rakam Harp Okulları için 20, Astsubay Meslek Yüksekokulları için 21 ve daha küçük olmalıdır. Bayan öğrenciler, sadece Harp Okullarına (HO) alınacağından bayan öğrencilerin, en fazla 20yaşında olmaları (1999 ve sonrası doğumlu) gerekmektedir.

Başvuru Tarihi ve Ücreti

İlgili sınav ve başvuru için geçtiğimiz yıl Milli Savunma Üniversitesi Aday Belirleme Sınavı için başvuru ücreti 144 TL olarak belirlenmiş olup bu yıl da aynı ya da yakın bir rakamın ödenmesi muhtemeldir.

2020 yılında gerçekleştirilecek olan MSÜ alımı için adayların başvuruları 7 Ocak 2020 günü başlayacak ve 10 Şubat 2020 'ye kadar alınacak. Başvurular ÖSYM sayfasından yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim