Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde eğitimlerini Türkiye'nin dört bir yanındaki kampüslerde devam ettirmekte olan Milli Savunma Üniversitesi her sene lise mezunları arasından eğitilmek üzere subay ve astsubay alımı gerçekleştirmektedir. İlgili adayların üniversiteye girebilmek için Milli Savunma Üniversitesi tarafından yapılacak olan yazılı sınav, ön sağlık, fiziki yeterlilik parkuru ve mülakat gibi adımların tamamından başarılı olması gerekmektedir. Başvurular bugün tekrar başladı ancak adayların hızlı olması gerekiyor çünkü gece müracaatlar tekrar bitecek.

23.59'da Başvurular Bitiyor

25 Şubat sabah saatlerinde başvurular Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi: Aday İşlemleri Sistemi ÖSYM AİS aracılığı ile başladı. Başvurularını yapmak isteyen adayların hemen bu adrese girerek başvurusunu tamamlaması gerekmektedir. Müracaat etmeden önce adayların yaş şartına bakması gerekmekte olup yaşı tutmayan adayların başvuruları sistem üzerinden otomatik olarak reddedilecektir. Peki başvuru yapmaya bilmeyen adaylar nasıl başvuru yapabilir?

Nasıl Başvuru Yapılır?

25 Şubat saat: 23.59'a kadar adayların https://ais.osym.gov.tr adresine girmesi gerekmektedir. Burada MSÜ yazan bölüme tıklayarak sisteme T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifresi ile girmesi gerekmektedir. Şifresini bilmeyenler ya da giremeyenler en yakın liselere ya da ÖSYM bürolarına gidebilir. Karşılarına çıkan formu kendilerine göre dolduran adaylar en son kaydet butonuna bastıktan sonra işlemlerini tamamlaması ve 150 TL'lik onay ücretini yatırması gerekmektedir. İnternete erişimi olmayanlar ya da başvuru yapamayanlar liselerden ya da ÖSYM bürolarından başvurularını yapabilir.

Editör: TE Bilisim