2019 yılı içerisinde yapılacak olan askeri alımlara binlerce aday başvurmuş ve gerekli şartları sağlayan birçok aday ise çeşitli aşamalardan oluşan bu alımlarda son aşamaya kadar gelmişti. Geçtiğimiz aylarda yapılan ve hem Jandarma Genel Komutanlığı hem de Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan subay alım ilanında adaylar en son sözlü mülakat sınavına girmişler ve sonrasında ise sonuçların açıklanmasını beklemeye başlamışlardı. Sonuçlar ise çok yakın zamanda açıklanmış olup sonuçlar kurum resmi web sitelerinde ilan edilmiştir.

Mülakat Sonuçlarına Nasıl Erişebilirim?

2019 yılı Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından subay alımına yönelik adaylar en son sözlü mülakat sınavına girmişti. Yakın bir zamanda açıklanan sonuçlar kurum web sitesinde açıklanmış olup ilgili sınav sonuçlarına erişmek için aşağıdaki linkleri kullanmak mümkündür. Bu kapsamda:

  • 2019 Yılı Sahil Güvenlik Komutanlığı Sözleşmeli Astsubay Temini Sınav Sonuçları
  • 2019 Yılı Jandarma Genel Komutanlığı Muvazzaf/Sözleşmeli Subay Temini Sınav Sonuçları
  • 2019 Yılı Sahil Güvenlik Komutanlığı Muvazzaf/Sözleşmeli Subay Temini Sınav Sonuçları
  • 2019 Yılı Jandarma Genel Komutanlığı Muvazzaf/Sözleşmeli Astsubay Temini Sınav Sonuçları
  • 2019 Yılı Jandarma Genel Komutanlığı Muvazzaf Tabip/Diş Tabibi Subay Temini Sınav Sonuçları açıklanmıştır.

https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris adresinden sorgulama yaparak sınav sonuçlarını öğrenmek mümkündür.

2019 İçin Yeni Alımlar Olacak Mı?

Subay alımına yönelik sonuçların açıklanması ile birliktebirçok aday kurumlar tarafından yapılacak olan diğer askeri alımlara çevrildi. Buna göre 2019 yılı bitmeden farklı alımların mümkün olduğu yönünde haberler bulunmakta olup henüz yetkili ağızlardan kesin bir açıklama yapılmış değil. Fakat 2019 Yılı Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi Öğrenci Teminihalen sürmekte olup kurumlara öğrenci alımı için başvuru yapmak da mümkündür.