Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı 2021 yılında yapılacak olan muvazzaflığa geçiş, astsubaylığa geçiş ve İhtisas için seçmeli şartlarını taşıyan adaylara yönelik olarak yeni gelişme. Adaylar başvuru ücretini yatırmaları gerekmektedir.

Jandarma Komutanlığı'nda sözleşmeli subay astsubayla geciş sınavı, uzman erbaş astsubay, uzman jandarma ihtisaslaşma sınavı, Jandarma sahil güvenlik Komutanlığı'nın uzman erbaştan astsubaylığa geçiş sınavı yazılı olarak gerçekleştirilecek sınav tarihleri şu şekildedir.

Erzurum, Van, Diyarbakır, İzmir ve Ankara olmak üzere 5 ilde yapılacak olan jandarma ve sahil güvenlik Komutanlığı'nın personel sınavları 18 Ekim 2020 tarihinde yapılacaktır.

Adayların Halk Bankası'na 190 TL başvuru ücretini 9 Ağustos 2020 tarihine kadar ödemeleri gerekmektedir. Sınav ücretini ödeyen adayların planlamalar yapılacak ve taşımadıkları incelenmeksizin sınav için değerlendirmeye alınacaktır. 2021 yılında gerçekleştirecek olan subay astsubaylığa geçiş İhtisas seçme sınavı muvazzaflığa geçiş sınavı için adaylar Jandarma, sahil güvenlik personel sınavı ilgili kurum tarafından gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilisim