İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı tarafından geçtiğimiz haftalarda kamuoyuna ilan yayımlandı ve subay alımı yapılacağı belirtildi. İlgili ilana sadece lisans mezunu adaylar başvuru yapabilmiş olup müracaat etmiş olan adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS P3'ten 65 ile üzeri ve Akademik Pesonel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES'ten ise 60 ile üzerinde puan almış olması istendi. Buna göre şartları tutan adaylar başvuru yaptı ve geçtiğimiz günlerde sonuçlar açıklandı. Bilindiği üzere Jandarma Genel komutanlığı alım ilanlarında ücretleri sadece çağrılan adaylardan talep etmektedir ve yapılan duyuruda çağrılan adayların ücretlerini yatırması istendi.

Sınav Ücretlerini Yatırın Uyarısı

Jandarma Genel Komutanlığı subay alımı ilanında belirttiği usulde tüm başvuranlardan sınav parası alınmadığı sadece sınava katılmaya uygun görülen adaylardan ücret alındığı belirtilmişti. Buna göre subay alımı sonuçları açıklandı ve ön sağlık, fiziki yeterlilik testi ve mülakata uygun görülen adayların sınav ücretlerini yatırması istendi. Bu adayların kesinlikle ücretlerini yatırması talep ediliyor. Sınav ücretini yatırmayanlar sınava katılmayacak, yanlış yatıranların ödemeleri ise iade edilmeyecektir.

Astsubaylığa Başvuranlar Dikkat

Jandarma Genel Komutanlığından astsubay alımı ilaına başvuru yapan adaylar içinde bir uyarı düzenlendi. Bu uyarıda astsubaylık sonuçlarının henüz açıklanmadığı bu sebepten dolayı adayların her hangi bir hesaba ya da bankaya para yatırmaması gerektiği sonuçlar açıklandıktan sonra ücretlerin Jandarma Genel Komutanlığı tarafından belirlenen hesaplara yatırılması gerektiğini duyurdu.