İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Jandarma Genel Komutanlığı her sene bin civarı subay, birkaç bin astsubay ve on binlerce uzman çavuş alımı yaparak devam etmekte olup lisans, ön lisans ve lise mezunu öğrenciler arasında subay ile astsubay teminleri gerçekelştirilmektedir. Buna göre adaylar tarafından en çok rağbet gösterilen alım şeklide lise mezunları arasında yapılan alımlardır ve bu alıma başvular Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS ile devam etmektedir. Peki adaylar başvurularını nasıl yapacak, nereden müracaatlar sürüyor?

BAŞVURULAR YKS ile DEVAM EDİYOR

Jandarma Genel Komutanlığının astsubay alımı ve yine jandarmanın subay alımı ilanına başvuru yapmak isteyen adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi AİS'e giriş yapması gerekmekte olup karşılarına çıkan ekrandan Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'ye tıklaması gerekmektedir. Ardından adayların YKS için düzenlenmekte olan Temel Yeterlilik Testi TYT, Alan Yeterlilik Testi AYT ve Yabancı Dil Testi YDT oturumlarından kesinlikle Temel Yeterlilik Testi TYT'ye girmesi gerekmektedir.

Temel Yetetlilik Testi TYT'ye giren adayların aldıkları osnuç Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından kamuoyuna duyurulacak olup ilgili duyurudan sonra Jandarma Genel Komutanlığı astsubay ve subay alımı belirlenecek taban puana göre çağrılacaktır. Bu yüzden adayların TYT'den olabildiğince yüksek puan alması gerekmektedir aksi halde kontenjana giremeyebilir ve adayların astsubay ile subay olma hayalleri bir sonraki seneye kalabilir. 

Editör: TE Bilisim