İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı subay alımı ilanı ne zaman yayımlanacak aramaları devam ederken sonunda müjdeli haber geldi ve 550 subay alımı ilanı yayımlandı. Peki branşlara göre kadrolar da dağılım ile aranan şartlar nasıl oldu? Buna göre geçen seneye göre subay alımında kadro sayısı artırıldı. Jandarma sınıfı için 437 kişilik alım yapılacak iken toplamda 550 kişilik subay alımı gerçekleştirilecektir. Her sene olduğu gibi yine bu subay alımında da KPSS ile ALES şartı aranmaktadır. İşte aşağı bölümde diğer detayları aktarıyoruz.

Aranan Şartlar Nelerdir?

Jandarma Genel Komutanlığı 550 subay alımı ilanını yayımlandı. Adayların başvuru yapabilmek için lisans eğitim mezuniyetine sahip olmak, Kamu Personeli Seçme Sınavından 65 ile üzerinde puan almış olmak, ALES'ten 65 ile üzerinde puan almış olmak şartları yer alıyor. Eğitim ve sınav şartlarına uyum sağlayan adaylar diğer özel şartlara da sahipse müracaatlarını gerçekleştirebilecektitr.

Başvurular Ne Zaman Başlıyor?

Jandarma Genel Komutnlığı 550 sözleşmeli subay alımı ilanına müracaatlar 17 Şubat tarihi itibari ile başlayacak olup başvurular https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris sayfası üzerinden yapılacaktır. İlgili sayfaya e-devlet şifreleri ile giren adaylar profillerini güncelleyebilir ve müracaatlarını da bitim tarihine kadar tamamlayabilir. Diğer bilgiler ve detaylar için aşağıda yer alan kılavuzu inceleyebilirsiniz.

JANDARMA 550 SUBAY ALIMI KILAVUZU

Editör: TE Bilisim