Jandarma Genel Komutanlığı resmi internet sitesinde yeni bir duyuru yayımladı. Yayımlanmış olan ilana göre Jandarma 2019 yılı için muvazzaf/sözleşmeli subay temini yapacak. Bu yönde resmi duyuru yapıldı ve başvuru kılavuzu yayımlandı.Alımlar farklı branşlarda yapılacak olup toplamda 424 subay alımı yapılacak.

HANGİ BRANŞLARDA ALIM YAPILACAK?

Jandarma Genel Komutanlığı yapmış olduğu duyurusunda toplamda 424 subay temini yapacağını ilan etti. Bu bağlamda Erkek veya kadın adaylar için de kontenjan bulunmakta, Buna göre, 274 Jandarma, 30 personel, 9 İkmal, 9 Maliye, 5 Öğretmen (Beden Eğitimi), 3 Bakım, 3 Mühendis (İnşaat), 8 İstihkam, 11 Muhabere, 10 Tabip (Muvazzaf), 2 Diş Tabibi (Muvazzaf) ve 60 Pilot (Muvazzaf) branşlarında alım yapılacak.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR!

Jandarma Genel Komutanlığı Subay alımı için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, İlgili alanlarda lisans mezunu olmak veya YÖK tarafından onayanmış Yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Silah taşımasına veya silahlı görev yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, TSK, J.Gn.K.lığı ve S.G.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, 27 yaşını bitirmemiş olmak, Lisans üstü eğitim almış olanlar için 32 yaşını bitirmemiş olmak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp3 puan türünden en az 65 puan almış olmak, Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik, ahlaki nedenlerle çıkarılmamış olmak,, Alkol uyuşturucu veya benzeri maddelerden tedavi görmemiş veya görmüyor olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir terör örgütü üyesi bulunmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURU YÖNTEMİ VE BAŞVURULARIN YAPILMASI:

Jandarma subay alımı için başvurular 09 Nisan 2019 tarihinde başlayacak olup en geç 29 Nisan 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını sadece https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi  üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya Şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim