Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı askeri personel, farklı rütbelerden sivil personele kadar birçok farklı kadroda bulunmakta olup günümüzde çoğu kişi tarafından meslek olarak tercih edilmektedir. Özellikle son zamanlarda gerçekleştirilen askeri personel alımları ile birlikte askeri mesleklere olan ilgi de artış göstermiştir. Bu doğrultuda adayların en çok merak ettiği konuların başında da çalışma şartları ve maaş detayları gelmekte olup haberin devamında astsubay ve subay olarak görev yapan personelin çalışma şartları ve 2019 Temmuz zammı ile birlikte güncel maaş bilgileri paylaşılacaktır.

Temmuz Zammı ile Astsubay ve Subay Maaşları

TSK’da bünyesinde görev yapan subay ve astsubaylar, ülkemizin korunması ve askeri politikasının uygulanmasında görev almakta olup her kurumun yıl personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı branşlarda alımları gerçekleştirilmektedir. Geçtiğimiz aylarda açıklanan alım ilanı ile birlikte çoğu adayın merak ettiği konu ise astsubay ve subay maaşları olup işte maaşlara ilişkin detaylar:

  • Astsubay olarak görev yapan bir rütbeli personel yaklaşık olarak 4.000 ile 5.000 TL  arasında maaş almaktadır. Bunun yanı sıra aile yardımı, tazminat, sınıf ve görev gibi çeşitli unsurlar ile maaşı artış gösterebilmektedir. 2019 Temmuz zammı ise maaşların 4.240,4 TL ile 5.300,5 TL arasında olması beklenmektedir.
  • Subay rütbesi olarak görev yapan yeni mezun bir Teğmen 4.000 TL maaş almakta olup diğer yardım ve destekler ile bu tutar 6.200 TL’ye kadar çıkabilmektedir.
  • Subay rütbesi ile görev yapan bir Üsteğmen ise 4.300 TL maaş alırken zamlı olarak 4.558 TL maaş alabilmektedir.
Editör: TE Bilisim