Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin adresi üzerinde geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Subay Alımı ilanında başvurularda sona geldik.

Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı olan Kuvvet Komutanlıkları farklı alanlarda 2021 yılı Dı ş Kaynaktan Muvazzaf Subay Alımı yapacak. Muvazzaf Subay Alımına, 540 kişilik kadro ile en az dört yıl süreli fakülte veya yüksekokulları bitiren lgili alanlarda şatları sağlayan Kadın Erkek adaylar başvuru yapabiliyor.

Alımlar, Kara Kuvvetleri Komutanlığına 491 Kişi, Hava Kuvvetleri Komutanlığına 5 kişi ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığına 44 Subay alınacak.

Detaylı Kontenjan ve Alan Dağılımı Burada

Başvurular Sona Eriyor!

TSK Subay Alımı başvurularında sona geldik. Başvuru süreci Kasım ayının ilk hafta ile başlamış olup en geç 28 Kasım 2021 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar Subaylık için başvurularını MSB PERTEM üzerinden gerçekleştirecekler. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar son başvuru günü en geç saat 23:59 a kadar gerçekleştireceklerdir.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

KPSS, YDS ve Yaş Şartı Var Mı?

Muvazzaf Subay alımı için adaylardan yaş şartı aranacak. Adayların 32021 yılı ilk günü itibari ile 27 yaşından büyük olmamak ve Lisansüstü eğitim almış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak gereklidir.

KPSS ve YDS Şartıda aranacak olup adaların başvuru kılavuzunda belirtilen dilerde YDS puanına sahip olmaları gereklidir. KPSS şartı olarak ise 2020 veya 2021 yıllarında yapılmış olan KPSS'den en az 60 puan almış olmak gereklidir.

Muvazzaf Subaylık İçin Seçim Aşamaları Nelerdir?

  • Genel Kültür Sınavı (sadece Diş Tabibi sınıfına müracaat eden adaylar için),
  • Evrak Kontrol (asıl başvuru),
  • Fiziki Değerlendirme,
  • Kişilik Değerlendirme Testi,
  • Fiziki Yeterlilik Testi (Spor),
  • Mülakat Sınavı,
  • Sağlık Kurulu Raporu İşlemleri,
  • Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması.

Başvuru sonuçlarından haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim