Türk Silahlı Kuvvetleri Subay Alımı ilanı yayımlandı! Az önce gelmiş olan Askeri personel alımı ilanına göre Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan TSK Kuvvet Komutanlıkları bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere Askeri Personel alımı ilanı yayımladılar. Söz konusu yayımlanan askeri personel alımı ilanına göre Lisans mezunu adaylar içerisinden 966 Subay alımı yapılacak.

İlgili yayımlanan ilan ile " Türk Silahlı Kuvvetleri 2022 Yılı Dış Kaynaktan Muvazzaf Subay Alımı" yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere Kuvvet Komutanlıkları kontenjan dağılımı ve başvuru şartları hakkında detayları aktaracağız.

2022 Yılı Subay Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

Subay alımları Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlıklarına gerçekleştirilecek. Buna göre,

  • Kara Kuvvetleri Komutanlığı 859 Subay Alacak.
  • Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 48 Subay Alacak.
  • Hava Kuvvetleri Komutanlığı 59 Subay Alacak.

olmak üzere toplamda 966 Muvazzaf Subay alımı gerçekleştirilecektir. Peki komutanlığına göre bölüm ve kontenjan dağılımı nedir?

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Subay Alımı Kontenjan Dağılımı:

- Piyade Komando 500 Kişi,

- Hv.Svn. 30 Kişi,

- İstihkam İnşaat Emlak 10 Kişi,

- Muhabere 50 Kişi,

- Mühimmat 15 Kişi,

- Personel 25 Kişi,

- Maliye 10 Kişi,

- Mühendis Öğretmen Veteriner 20 Kişi,

- Eczacı 3 Kişi,

- Sağlık İdaresi 4 Kişi,

- Mühendis 89 Kişi, ( Bilgisayar Mühendisi 30, Elektrik Mühendisi 5, Elektronik Mühendisi 30, Endüstri Mühendisi 5, İnşaat Mühendisi 5, Makine Mühendisi 6, Fizik 2, Harita 3, Mimar 2, Uçak Mühendisi 1 )

- Öğretmen 103 Kişi, (Almanca 4, Arapça 6, Beden Eğitimi 9, Bilgisayar 4, Farsça 4, İlahiyat 26, İngilizce 11, İspanyolca 3, İstatistik 2, İtalyanca 4, Psikoloji 25, Yunanca 5 )

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Subay Alımı Kontenjan Dağılımı:

- Mühendis 27 Kişi (Bilgisayar Mühendisi 10, Elektrik Mühendisi 3, Elektronik Mühendisi 6, Endüstri Mühendisi 3, Gemi İnşa Mühendisi 3, Makine Mühendisi 1, Kimya Mühendisi 1 )

- Öğretmen 20 Kişi ( Eğitim Bilimleri 2 , Eğitim Uzmanı (Psikoloji ve Rehberlik) 1, Yunanca 2, İlahiyat 15 )

- Sağlık İdaresi 1 Kişi,

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Subay Alımı Kontenjan Dağılımı:,

- Uçak Bakım 5,

- Hava Savunma 5,

- İkmal 5,

- Personel 5,

- Mühendis 24 Kişi ( Mühendisi 2, Makine Mühendisi 2, Endüstri Mühendisi 2, İnşaat Mühendisi 1, Uçak Mühendisi 5, Bilgisayar Mühendisi 5, Elektronik Mühendisi 5, Mimar 2 )

- Öğretmen 15 Kişi ( İlahiyat )

Muvazzaf Subay Alımı Başvuru Şartları Ne Olacak?

TSK Subay alımı için adaylardan genel ve özel nitelikler arayacak. Buna göre Genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Askeri Okullar ile ilişiği kesilmemiş olmak, Alkol Uyuşturucu gibi maddelerden tedavi görmemiş olmak, Herhangi bir kadın veya erkek le nikahsız yaşamamış olmak, Silah taşımaya veya silahlı görev yapmasına engeli olmamak" gibi genel nitelikler aranacak. Diğer genel niteliklere ilan kılavuzundan ulaşabilirsiniz.

Subay Alımı KPSS Şartı Nedir?

Muvazzaf Subay alımına 2020 Yılı ve daha önceki yılların puanına sahip olan adaylar başvuru yapamayacak. Bu kapsamda 2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS'den Lisans seviyesinde P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir.

Yabancı Dil Sınavı Şartı Nedir?

YDS şartı gerektiren kontenjanlar için ÖSYM tarafından yapılan son iki yıl içerisindeki (2021-2022) ilgili yabancı dil sınavından (YDS/E-YDS) en az 75 not almış olmak gereklidir.

Yaş Şartı Nedir?

Askeri Personel alımlarında olduğu gibi TSK subay alımında da Lisans mezunu olanlar için 27 yaşından büyük olmamak ve Lisansüstü eğitim almış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak şartı aranacaktır.

Eğitim Şartı Nedir?

TSK Muvazzaf Subay alımı için adayların lisans mezunu olmaları gereklidir. Yukarıda kontenjanlarda olduğu gibi adayların ilgili bölümlerden mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

TSK Muvazzaf Subay Alımı Başvurusu Ne Zaman Yapılacak?

Subay alımı başvuruları ilanın yayım tarihi olan 24 Ekim 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 20 gün içerisinde yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece İnternet üzerinden Milli Savunma Bakanlığı başvuru sistemi üzerinden yapılacak.

Başvuru Tarihleri: 24 Ekim - 13 Kasım 2022

Başvuru Ekranı: https://personeltemin.msb.gov.tr

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim