Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine kadın erkek adaylar arasından 2020 yılı için subay alımı yapacağını bildirdi. Bu kapsamda Sahil Güvenlik Komutanlığı sözleşmeli veya muvazzaf kadın erkek subaylık ihtiyacını karşılamak üzere başvuru kılavuzu yayımladı. Yayımlanmış olan kılavuza göre başvurular başladı ve adaylar başvuru şartlarını taşımaları doğrultusunda başvurularını yapabilirler.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR:

Sahil Güvenlik Komutanlığı adaylardan genel olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Hamile olmamak, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş veya sözleşmeli erbaş/er olarak görevli iken ayrılmamış veya çıkarılmamış olmak, Geçici kayıt kabul tarihinde (04 Ağustos 2020) askerlikle ilişkisi bulunmamak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak gibi nitelikler aranacak.

YAŞ ŞARTI:

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı için kılavuzda belirtilen Lisans bölümlerinden mezun olmuş veya 04 Ağustos 2020 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanlar için düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2020 tarihi itibariyle yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1993 ve sonrası doğumlular), lisansüstü öğrenimi tamamlamış olanlar için düzeltilmemiş nüfus kaydına göre otuz iki (32) yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1988 ve sonrası doğumlular).

EĞİTİM ŞARTI:

Başvuru Kılavuzlarında belirtilen öğrenim programlardan mezun olmak, bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak veya geçici kayıt tarihi olarak belirlenen 04 Ağustos 2020 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularını yukarıdaki nitelikler doğrultusunda 16 Ocak 2020 tarihi ile 31 Ocak 2020 tarihleri arasında gerçekleştirebilirler. Başvurular sadece https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresinden gerçekleştirilecek.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI