Milli Savunma Bakanlığı PERTEM aracılığı ile geçtiğimiz hafta Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS Şartı olmadan subay alımı ilanı yayımladı. Buna göre ilgili ilana yoğun rağbet gelmekte olup görevlendirilecek olan subaylar sadece Milli Savunma Üniversitesi MSÜ bünyesinde görevlendirilecek olup yine Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için subay alımı gerçekleştirilmektedir. Buna göre başvuru ve subay alımına yönelik diğer detaylar nedir?

KPSS Şartı Aranmamaktadır

Milli Savunma Bakanlığı öğretmen ve mühendis sınıflı subaya alımı gerçekleştirmekte olup alımda KPSS şartı aranmıyor. Alım ilanına müracaat etmek için halen geçerli ALES ve YDS puanına sahip olunması gerekmekte olup yine adayların belirtilen fakültelerden mezun ve belirtilen yüksek lisanslarda öğrenci ya da mezun olması gerekmektedir. Son başvuru 10 Kasım 2020 saat: 23.59 olarak belirtildi ve bu tarihe kadar kesin kayıtların PERTEM aracılığı ile yapılması gerekmektedir.

Resmi Duyuru

Milli Savunma Bakanlığından öğretmen ve mühendis sınıflı subay alımına yönelik resmi duyurunun detayları hemen yukarıda verilmiş olup kılavuza ulaşmak isteyen adayların aşağıda yer alan linki takip etmesi gerekmektedir. Kılavuzda mezun olunması gereken bölüm şartları, fiziki yeterlilik parkurları, öğrenime devam edilmesi gereken yüksek lisans şartları ve diğer bilgiler yer almaktadır.

RESMİ SUBAY ALIMI KILAVUZU

Diğer askeri ilanlar için lütfen mobil uygulamamızdaki subay, astsubay, uzman erbaş ilanlarına bakınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan

Editör: TE Bilisim