Milli Savunma Bakanlığı Subay Alımı gerçekleştiriyor. Az Önce 24 Şubat 2023 tarihi ile yayımlanmış olan Askeri Personel Alımı ilanına göre MSB Hava Kuvvetleri Komutanlığı 2023 yılı DIş Kaynaktan Pilot Sınıfı Muvazzaf Subay alımı kılavuzu yayımlandı. Aynı zamanda başvuru süreci başlamış olan ilan hakkında detayları ve başvuru şartlarını sizlerle paylaşacağız.

Hava Kuvvetleri Subay Kime Denir?

Muvazzaf Subay, 926 sayılı TSK Personel Kanunu kapsamında, en az dört yıl süreli fakülte veya yüksekokulları bitiren ve kılavuzun müteakip bölümlerinde açıklanan şartları sağlayan kadın veya erkeklerden istihdam edilen subaylardır.

2023 Yılı Subay Alımı Yapılacak!

Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yayımlanan ilana göre Muvazzaf Dış Kaynaktan Subay alımları gerçekleştirilecek. Başvuru şartlarını sağlayan adaylar başvuru yapabilecek olup adaylardan aranan şartları ve ilan detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

Kimler Muvazzaf Subaylığa Başvuru Yapabilecek?

MSB Subay alımı ilanı için adaylarda genel nitelikler dışında, Yaş, Yabancı Dil Sınavı, Eğitim ve diğer nitelikler aranacak.

Subay Alımı Genel Şartları Nelerdir?

Muvazzaf Subaylığa başvuru için adaylardan Asgari olarak:

" Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi sebeple Askeri okullardan çıkartılmamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Kötü şöhretli olarak bilinmemek, Silahlı taşımaya veya görev yapmasına engel olabilecek herhangi bir Hukuki engeli olmamak, Terör örgütü üyesi olmamak " gibi genel nitelikler aranacak. Diğer niteliklere başvuru kılavuzundan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca adayların TSK tarafından belirtilen sağlık şartlarını ve diğer şartları sağlıyor olması gereklidir.

Yaş Şartı Nedir?

01 Ocak 2023 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre, Lisans/Lisansüstü Düzeyinde mezunlar için 28 yaşından büyük olmayanlar (01 Ocak 1995 ve daha sonraki doğumlular),

Yabancı Dil Şartı :

2021, 2022 veya 2023 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan İngilizce YDS veya E-YDS sonucunda puanı en az 60 olanlar başvuru yapabilecektir. (her üç yılda da sınava katılmış olanların en yüksek puanı esas alınacak, 2020 yılı ve öncesi YDS veya E-YDS puanı kabul edilmeyecektir)

Pilotluk Lisans Şartı:

Ticari Pilot Lisansı “CPL” almış olmak, (Adayların “CPL” belgesini “Diğer Bilgi/Belgeler Ekle” alanından “Diğer Bilgi/Belge Ekle” diyerek sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Muvazzaf Subay alımı başvuruları ilanın yayımlanması ile birlikte başlamıştır. Adaylar başvurularını sadece İnternet üzerinden gerçekleştirecekler. Aşağıdan kılavuz ve başvuru bilgilerine ulaşabileceksiniz.

Başvuru Tarihi: 24 Şubat - 19 Mart 2023

Başvuru Adresi:https://personeltemin.msb.gov.tr/Anasayfa/EDevletGiris

BAŞVURU KILAVUZU