Milli Savunma Bakanlığı resmi personel temin adresi üzerinde subay alımı sonuçlarını ve taban puanları açıkladı. Seçim faaliyetlerine katılacak adaylar ve Taban puanlar belli oldu. Bu yönde Kuvvet Komutanlıklarına , MSÜ ye subay alımı yapılacak.

Milli Savunma Üniversitesine Dış kaynaktan 2021 yılı Öğretmen ve Mühendis Sınıfı Subay Adayı Temini Seçim Aşaması Faaliyetleri başlıyor. Adaylara uygulanacak seçim aşama faaliyetleri ve Taban puanları açıklandı.

Başvuru Sonuçları Açıklandı!

Adaylar Taban puanlarına göre başvuru sonuçlarına e-Devlet şifresi ile öğrenebilecekler. Başvuru sonucunuzu E-devlet şifrenizle giriş yaptıktan sonra Tercihlerim menüsü altından öğrenebilirsiniz.

Başvuru Sonuçları Sorgulama Ekranı

Subay Alımı Taban ve Tavan Puanları Nedir?

69 Farklı alanda Taban puanlar duyuruldu. Bu kapsamda,

  • Sayısalda Taban puan 70,01192 oldu.
  • Sözelde 70,34002 puan,
  • Eşit Ağırlıkta 70,38341,
  • Sözel Eşit Ağırlık: 70,26030 puan oldu.

Taban Puanları Gösterir Tablo Burada

Seçim Aşamaları Faaliyetleri Nedir?

a. Evrak Kontrol,

b. Fiziki Değerlendirme,

c. Kişilik Değerlendirme Testi,

ç. Fiziki Yeterlilik Testi (Spor),

d. Sağlık Kurulu Raporu İşlemleri,

e. Mülakat aşamalarından oluşmaktadır.

Tüm adayların sınavlara gelirken Fiziki Yeterlilik Testi için spor kıyafeti (Eşofman, spor şortu, spor fanilası, spor ayakkabısı vb.) getirmeleri gerekmektedir. Spor yapmasında sakınca bulunmadığına dair tek hekim raporu getirmeyen adaylar "Fiziki Yeterlilik Testi" ne alınmayacaklardır. Ayrıca seçim aşamalarına gelirken e-devlet şifreleri mevcut olacak ve Başvuru Kılavuzunda belirtilen belgeleri beraberinde getireceklerdir.

Seçim Aşamaları Tarihleri Belli Oldu!

Başvuru şartlarını taşıyan adaylardan her sınıf kontenjanının 10 katı kadar aday ilgili ALES puanına göre sıralanarak sınavlara çağrılmıştır.

Adaylar seçim aşamalarına Fiziki yeterlilik sınavı ile başlayacaklar. Bu kapsamda, Fiziki Yeterlilik Testi (Spor) : 21-23 Aralık 2021 tarihlerinde başlayacak. Mülakatlar ise MSB tarafından ilerleyen tarihlerde belirlenecek.

Seçim Aşaması Faaliyetlerine çağrılan adaylar, sorgulama sayfasında belirtilen tarihte, saat 08.00'de MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/ANKARA adresinde hazır bulunacaklardır.

BAŞVURU KILAVUZU