Milli Savunma Bakanlığına bağlı Türk Silahlı Kuvvetlerinin tüm kuvvet komutanlıkları kalifiyeli askeri personel ihtiyaçlarının büyük bir bölümünü artık Milli Savunma Üniversitesi MSÜ tarafından karşılamaktadır. Askeri personel olarak vatana hizmet vermek isteyen adaylar Milli Savunma Üniversitesi MSÜ tarafından açılan sınavlara katılmalı ve olabildiğince yüksek puan alması gerekmektedir. Buna göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile MSÜ subay alımı başvuruları Ocak ayı itibari ile bşalamıştı. Şu anda halen başvurular sürmekte olup adaylar başvurularını yapabiliyor.

10 ŞUBATTA BAŞVURULAR BİTİYOR

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile lise mezunu ya da lise öğrencisi olan adaylar Milli Savunma Üniversitesi MSÜ'nün açmış olduğu sınav başvurusuna Aday İşlemleri Sistemi üzerinden müracaat etmesi gerekmektedir. Başvurular Ocak ayında başladı ve 10 Şubat tarihine kadar devam edecek olup müracaat yapmak isteyen adayların 50 TL'lik sınav parasını da yatırması gerekmektedir.

Sınav ücretini yatıran ve başvuruları onaylanan adaylar Milli Savunma Üniversitesi tarafından berlirlenecek gün, saat ve tarihlerde yine belirlenecek olan şehirlerde yazılı, sözlü, spor, mülakat gibi adımlara katılacak ve tüm adımlardan başarılı olarak olabildiğince yüksek puan almaya çalışacak. Yüksek puan alan adayların başvuruları kabul edilecek ve MSÜ bünyesinde kazandığı sınıfa göre eğitim gördükten soran sahaya gönderilecek.

Editör: TE Bilisim