Milli Savunma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı Subay Alımı ilanı için başvurularda son güne gelindi. MSB tarafından yayımlanan ilana göre Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı olan Kuvvet Komutanlıkları bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere toplamda 148  Muvazzaf Subay Alımı yapacak. Peki İlgili ilana kimler başvuru yapabilir? Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

TSK SUBAY ALIMI:

Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı Olan, Deniz, Hava ve kara Kuvvetleri Komutanlıkları Milii Savunma üniversitesinde görevlendirmek üzere 148 kişilik kadro ile Dış Kaynaktan Muvazzaf Subay Alımı yapacak.  Henüz ilana başvuru yapmamış ve başvuruda bulunmak isteyenlar, Kontenjan Dağılımı ve başvuru şartları için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

TSK 148 SUBAY ALIMI KONTENJAN DAĞILIMI VE BAŞVURU ŞARTLARI

SUBAY ALIMI SONA ERİYOR!

TSK Subay Alımı başvuruları 25 Ekim 2021 tarihi ile başlamıştı ve artık sona eriyor. Adaylar Subay alımı başvurularını en geç 14  Kasım 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular son başvuru günü saat 23:59 a kadar Milli Savunma Bakanlığı İnternet adresi üzerinden yapılacaktır.

BAŞVURU DEĞERLENDİRMESİ NASIL OLACAK?

Adaylar, şartlarını haiz oldukları ilgili sınıf/branşta tüm kuvvet komutanlıklarını (zorunlu ve sıralı olarak) tercih edecek, tercih ettiği tüm sınıf/branşta sınıflandırmaya tabi tutulacak, bir kuvvet komutanlığı içerisindeki tercihlerinden herhangi birinde kayıt hakkı kazanan adayın varsa o kuvvet komutanlığı içerisindeki diğer tercihleri sonlandırılacak,

2017-2021 yıllarında yapılan ALES’e katılmış olanların ALES puanı ön başvuru aşamasında görüntülenecek, bu sınavlardan alınmış en yüksek puan değerlendirmeye alınacak, 2016 ve öncesi ALES puanları dikkate alınmayacaktır.

KİMLERİN BAŞVURUSU GEÇERLİ SAYILACAK?

MSB yayımldığı ilanda adayların hangi durumlarda başvurusu geçerli sayılmayacağını bildirdi.

Yanlış beyanda bulunanlar ile yukarıda sahip olunması gereken nitelikleri taşımadığı, deneme süresi sona ermeden tespit edilenlerin 926 sayılı TSK Personel Kanunu Md.14/4 hükmü gereği (başarılı olup kursa katılsalar veya naspedilip göreve başlasalar dahi) işlemleri durdurulacak ve iptal edilecektir.

Başvuru şartlarında belirtilen koşulların tamamına uygun olmayan adayların başvurusu kabul edilmeyecek, tespit edilemeyen hususlar evrak kontrol aşamasında kontrol edilecektir.

Başvuru ekranında doldurulması gereken bütün bölümleri tam ve doğru olarak doldurmayanların ön başvurusu kabul edilmeyecektir. d. Halen Silah Altındaki Adaylar İçin Birlik Komutanlıkları Tarafından Yapılacak İşlemler Nelerdir? (Halen askerlik yapanlar, devlet memuru ve işçiler için)

Başvurusu kabul edilen halen silahaltındaki adayların askerlik hizmetine başlamadan önce bakaya veya yoklama kaçağı olarak aranıp aranmadığı veya adli para cezasına çevrilse dahi bu suçlardan ceza alıp almadığı, er/erbaş olarak askerlik hizmetini yapan aday hakkında “yedek subay/astsubay olamaz” kararının bulunup bulunmadığı adayın sevk evrakından kontrol edilecek ve nitelik belgesinin (TABLO–6, TABLO–70 ve TABLO-8) ilgili bölümüne yazılacaktır.

TSK’da istihdam edilenler ile yedek subay/astsubay olarak askerlik hizmetini yapanların bu görevlerinde aldıkları sicilin, sicil tam notunun % 90 veya daha üstünde olup olmadığı kontrol edilecek ve nitelik belgesinin ilgili bölümüne yazılacaktır.

Nitelik belgeleri kapalı ve mühürlü zarf içerisinde adaylara teslim edilecek, adaylar evrak kontrol aşamasına gelirken bu belgeyi mutlaka getireceklerdir. Sınav tarihleri dağıtım iznine rastlayan adayların nitelik belgesi acemi eğitimi gördükleri birlik komutanlığınca düzenlenecektir.

Askerlik hizmeti devam eden adaylara T.C. kimlik kartları verilecek, adayların T.C. kimlik kartları ve askerî kimlik belgeleri ile seçim aşaması sınavlarına katılmaları sağlanacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Subay alımı için başvurular 14 Kasım 2021 tarihi ile sona erecek. Başvuruların sona ermesi ile adaylar sonuçları beklemeye başlayacaklar. Başvurulardan sonra sonuçların Aralık ayına kadar açıklanması bekleniyor.

BAŞVURU SONUÇLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim