Birçok aday tarafından merakla benlenen Jandarma Uzman Erbaş 4. Grup alımı için ilanın yakın zamanda açıklanması gerekiyor. Bu noktada KPSS şartı olmadan yapılan alımlarda en son 3. Grup çağrısı yapılmış olup, 4. Grup çağrısı adaylar tarafından heyecanla bekleniyor. 2020 yılı içerisinde gerçekleşmesi beklenen alımın ise yakın zamanda duyurulmasına muhtemel olarak bakılıyor.

2019 Yılında mart Ayında Yapılmıştı

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen alımlara bakıldığında en Jandarma Genel Komutanlığı tarafından duyurunun 2019-1 Mart sonunda yayınlandığı görülüyor. Özellikle bu tarih referans alındığında ise 2020 yılına ilişkin alım duyurusunun da Mar, Nisan ve Mayıs ayları içerisinde gerçekleşmesi muhtemel gözüküyor. 2019 yılından sonra alımlar 2020 yılına bırakılmış olup 4. Grup uzman erbaş çağrısı ile adaylar ilana başvuru yapabilecek.

Adaylar Merakla Bekliyor

Geçtiğimiz yıl 6 ile 31 Mayıs 2019 tarihleri arasında 40 bin aday mülakata girmiş olmakla birlikte özellikle alımlarda KPSS şartı aranmıyor olması, eğitim ve diğer şartlar sebebi ile çağrıya yoğun ilgi gösteriliyor.

Genel Başvuru Şartları Neler?

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen alımlarda adaylardan:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, en az lise ve dengi okul mezunu olmak, nüfus kaydına göre 04 Nisan 2019 tarihi itibarıyla yirmi (20) yaşından gün almış olmak ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak, askerlik hizmetini yapma şartı aranmamaktadır. Ancak, askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Nitelik Belgesinden seksen (80) puan ve üzeri not almış olmak, Askerlik hizmetini yapmakta iken "Askerliğe elverişli değildir" raporu alarak terhis edilmemiş olmak, askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin ilk günü itibariyle, terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olmak şartları aranmaktadır.