İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerine devam etmekte olan Jandarma Genel Komutanlığı rütbeli tüm askeri personeller için alım ilanları yayımlamaya devam ederken geçtiğimiz gülerde subay alımı ilanını da kamuoyuna duyurmuştu. Buna göre adaylar tarafından yoğun rağbet gösterilen ilanın sonuçları açıklandı. Bilindiği üzere başvuru ücretleri Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 50 TL olduğu duyurulmuştu ancak bu ücreti her başvuran aday yatırmıyor sadece başvurusu kabul edilen ya da uygun görülen adaylar yapıyor.

Sınav Ücretleri Yatırılıyor

Jandarma Genel Komutanlığının subay alımı ilanına Türkiye genelinden çok sayıda aday yoğun rağbet gösterdi. Alımlar Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS puan şartı ile yapılmakta olup kontenjana giren adaylardan 50 TL'lik sınav ücreti alınacaktır. Bilindiği üzere Jandarmanın subay alımı ilanından toplam kontenjanın 10 katı kadar adayın mülakata, fiziki yeterlilik parkuruna alınacağı belirtilmişti. KPSS ile puan sıralaması yapıldı ve ona göre uygun olan adaylar çağrıldı. Başvurusu kabul edenlerin 50 TL'lik onay ücretini yatırması gerekmektedir.

Parkur Eski POMEM'in Aynısı

Subay alımında yapılacak olan spor parkurunun nasıl olduğunu çok sayıda aday merak ediyor. Buna göre 26. dönem POMEM parkurunda düzeltmeye gidildi ve parkur ciddi anlamda zorlaştı. Çok sayıda aday parkurdan elenirken Jandarmanın parkurunun nasıl olacağı merak edilmekteydi. Fakat adayların endişelenmesine gerek yok çünkü parkur 25. dönem POMEM dahil eski POMEM parkurlarının aynısı olarak görülmektedir. Yani spor geçmişi olan adaylar hata yapmadığı sürece rahat bir şekilde yapabilmektedir.

Editör: TE Bilisim