Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere başvuru kılavuzu yayımladı. Yayımlanmış olan kılavuza göre Jandarma Genel Komutanlığı 2019 yılı için Muvazzaf / Sözleşmeli Subay alımı yapacak. Bu kapsamda 2019 yılı Subay alımı yapılacak. İlgili duyuru ve başvuru kılavuzu 08 Nisan 2019 tarihinde Jandarmanın resmi internet sitesinde ilan edilmiştir.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Jandarma Genel Komutanlığı Subay temini için başvuru ekranı bugün ( 09 Nisan 2019 ) itibari ile açıldı ve adaylar başvurularına başlayabilirler. Buna göre Jandarma Genel Komutanlığı subay alımı için başvurular en geç 29 Nisan 2019 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını sadece https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya Şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARINDAN HABERDAR OLMAK:

Başvuru yapmış veya başvuru yapacak adaylar sonuçlardan haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek anında sonuçlardan haberdar olabilirsiniz. veya bizleri sosyal medyadan takip edebilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

HANGİ BRANŞLARDA SUBAY ALINACAK?

2019 Yılı Subay alımı branş dağılımı ile 2019 yılı için toplamda 445 muvazzaf / sözleşmeli subay alımı yapılacak. Bu bağlamda Sözleşmeli olarak, 11 Muhabere, 8 İstihkam, 3 Mühendis (İnşaat), 3 Bakım, 5 Öğretmen (Beden Eğitimi, 9 Maliye, 9 İkmal, 30 Personel ve 274 Jandarma alımı yapılacak.

Muvazzaf Olarak ise, 10 Tabip (Muvazzaf), 2 Diş Tabibi (Muvazzaf) ve 60 Pilot (Muvazzaf) alımı yapılacak. Şehit ve malul eş ve çocukları için ise, erkek olarak 19 ve kadın olarak 2 subay alımı yapılacak.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Jandarma Genel Komutanlığı alımını yapacağı subay adaylarından bazı genel ve bazı özel nitelikler arıyor. Buna göre adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Silah taşımasına veya silahlı görev yapmasına engel olabilecek herhangi bir hukiki engel bulunmamak, Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşlarından disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Terör ile bağlantısı bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek ve başvuru tarihi itibari ile herhangi bir saiyasi parti üyeliği bulunmamak gibi nitelikler aranacak.

Özel olarak ise, Eğitim, KPSS, Yaş, Sağlık gibi nitelikler aranacak.

Eğitim olarak en az dört yıllık lisans programlarından mezun olmuş veya kayıt tarihine (26.08.2019) kadar mezun olabilecek durumda olmak veya yurtdışında eğitim görmüş olanlar için YÖK onaylı denkliği bulunmak.

KPSS Olarak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 65 puan almış olmak,

ALES şartı olarak, ALES‟ten EĢit Ağırlık (EA) puan türünden en az 60 puan almış olmak.

Yaş olarak, 01 Ocak 2019 tarihi itibari ile 27 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1992 ve sonra doğanlar başvurabileceklerdir.), Lisans üstü eğitim almış olan adaylar için 32 yaşını bitirmemiş olmak.

Sağlık Olarak, TSK, J.Gn.K.lığı ve S.G.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak ve Sağlık Yeteneği Yönetmeliği EK-D değerlendirme çizelgesinde (1) Numaralı Subay ve Astsubay Adayları Değerlendirme Sütununa göre “Muvazzaf/Sözleşmeli Subay Olur” raporu almak.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim