Jandarma Genel Komutanlığına astsubay alımı başvuruları ne zaman sona erecek? Askeri personel alımları kapsamında 4 Şubat 2020 tarihinde başlanan başvurular için adaylar 21 Şubat 2020 tarihine saat 16:00'a kadar başvurularını tamamlamış olması gerekmektedir. 

BAŞVURU DETAYLARI;

Başvurular nasıl yapılacak? Adaylar başvurularını sadece elektronik ortamdan yapabilecekler. Bunun için oluşturulmuş olan https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris adresine giriş e-devlet şifresi ile olacak. Bunun dışında şahsen yada posta ile başvuru yapılamayacak.

İlgili Haber: Madde madde başvuruların nasıl yapılacak

Eğitim şartlarına göre adayların 2018 ya da 2019 KPSS sınavlarından puan istenilecek. Kps isteyen alanlarda P3 düzeyinde en az 60 ve üzeri puan almak yeterli olacak. Eğitim düzeyinde en az ön lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilirler.  yaş şartında yüksek lisans mezunları 32 yaşını bitirmemiş olması istenilmektedir. Diğer bölümlerden mezun olanlar için ise 27 yaşını bitirmemiş olmak gerekmektedir.

Başvuru ücretlerinin ne kadar olacağı da belli oldu. Buna göre başvurular için 50 Tl ücretin ödenmesi gerekmektedir. 

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarına sözleşmeli statüde muvazzaf astsubay istihdamları için öğrenci alımı başvuruları halen devam ediyor. Adaylar için detayları aktarmaya devam ediyoruz. Resmi, gazetede ilan edilen başvuru kılavuzunda başvuru şartları ve başvurulara ilişkin detaylar aktarılmakta ilan kılavuzuna erişmek için aşağıdaki bağlantılara tıklayınız.

İlgili Haber: JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI ASTSUBAY ALIM İLANI

İlgili Haber:SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI ASTSUBAY ALIM İLANI

ASTSUBAY MAAŞLARI;

2020 yılında kıdemli başçavuş rütbesinde görev yapan askeri personeller 6.500 Tl ile 7.500 Tl arasında maaş hakları bulunmaktadır. Personellerin maaşları görev yaptıkları mahallerde aldıkları tazminat oranlarına, bekar, evli ve çocuk olması durumlarında farklılık göstermektedir. 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim