Jandarma Genel Komutanlığı subay alımı yapıyor. 2022 yılı Aralık ayında yayımlanmış olan Askeri Personel alımı ilanına göre Jandarma bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda olmak üzere sözleşmeli/Muvazzaf subay alımı gerçekleştiriliyor. Söz konusu yayımlanmış olan ilana göre başvuru sonuçları sorgulama ekranı, Sınav aşamaları, KPSS Taban puanlar kaç olacak? gibi bilgileri sizlerle paylaşacağız.

Jandarma 468 Subay Alımı Yapıyor!

Jandarma Genel Komutanlığı 2023 yılı kapsamında yayımlanmış olan Askeri Personel alımı ilanlarına göre Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine 468 kişlik kadro ile farklı alanlarda olmak üzere Lisans mezunu Askeri personel alımı yapılacak. Subay alımları " Jandarma, İkmal, İstihkam, Muharebe, Bakım, Personel, Maliye, Mühendis, Öğretmen, Veteriner, Tabip, Diş Tabibi " gibi alanlarda subay alınacak. Kontenjan dağılımı ise,

Başvurular Sona Eriyor!

Subay alımı başvuruları sona eriyor. Geçtiğimiz günlerde 30 Aralık 2022 tarihi ile yayımlanan Jandarma subay alımı içni başvurular en geç 15 Ocak 2023 tarihine kadar yapılacak. Başvurular sadece E-Devlet şifresi ile Jandarma PERTEM üzerinde yapılacak. İlan başvuru hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/askeri-personel-alimi/jandarma-2148-subay-ve-astsubay-alimi-ilani-2023-sozlesmeli-h43558.html

Başvur Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Başvurusu uygun değerlendirilen başvuru sıralamaya esas puanına (KPSS notunun %70’i, ALES notunun %30’u) göre en yüksekten en düşüğe doğru sıralanacak ve kontenjan miktarının 10 (on) katı aday, KPSS ve ALES puanı istenmeyen tabip ve diş tabibi branşlarına müracaat eden tüm adaylar sınavlara çağrılacaktır.

Sınava 4680 Aday Çağırılacak!

Yukarıda da bildirildiği gibi Subay sınavlarına ilk aşamasına kadro sayısının 10 katı aday çağırılacaktır. Buna göre 468 kişilik subay kadrosuna 4680 aday seçilecek.

Sınav Ücretine DİKKAT!

Yapılmış olan değerlendirme sonucunda sınavlar katılmaya hak kazanan adaylar için yapılacak duyuru sonrasında adaylar Jandarma Tarafından belirtilen 300 TL ücreti ilgili bankaya yatırmaları gereklidir. Söz konusu ücreti yatırmayan adaylar sınava katılamayacaktır.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Başvurular 15 Ocak 2023 tarihi ile sona erecek olup adaylar başvuru sonuçlarını beklemeye başladılar. Sonuçlar en geç 30 Ocak 2023 tarihine kadar açıklanması bekleniyor.

SONUÇLARDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ. 

SONUÇLARI BEKLEYEN ADAYLAR İNSTAGRAM DA BULUŞTU.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

KPSS Taban Puan Kaç Olacak?

Jandarma subay alımlarında adaylar başvurularını en az 65 KPSS Puanı ile gerçekleştirdi. Yapılan değerlendirme sonucunda taban puanların en düşük 67 olarak bekleniyor.