Jandarma Genel Komutanlığı tarafından her yıl yapılan Subay ve Astsubay alımları beklenmeye başlandı. Lisans seviyesinde KPSS yapılması ve sonuçların açıklanması ile birlikte yeni ilan beklenmeye başlandı.

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki Askeri personel eksikliğini karşılamak üzere binlerce kişi alacak. Peki 2021 yılı KPSS Puanı ile Subay ve Astsubay alımları için adaylardan hangi nitelikler aranacak? Alım yapılması beklenen kontenjanlar hangileridir? Tüm Detayları sizlerle paylaşıyoruz.

EN AZ 2000 SUBAY VE ASTSUBAY ALIMI BEKLENİYOR!

Geçtiğimiz alımlarda toplamda 2190 askeri personel alımı yapılmıştır. Bunlarda 1640 kişilik kadro ile Astsubay ve 550 kişilik kadro ile Subay Alımı yapılmıştı. Jandarma Subay Alımı ve Astsubay Alımı sözleşmeli ve muvazzaf olarak yapılıyor.

Sözleşmeli/Muvazzaf Subay Alımı Tahmini Kontenjanlar:

Muvazzaf Olarak Veteriner ve Hukuk alanında askeri personel bekleniyor. Sözleşmeli olarak ise Personel, İkmal, Maliye, İstihkam, Muhabere, Sağlık , Öğretmen, Bakım , Mühendis alanlarında subay alımı yapılmıştı.

Sözleşmeli/Muvazzaf Astsubay Alımı Tahmini Kontenjan Dağılımı:

Muvazzaf olarak Sağlık personeli alanında alım yapılması bekleniyor. Sözleşmeli olarak ise, Personel, İkmal, Maliye, İstihkam, Bakım, Muhabere, Bando alanlarında alım yapılması bekleniyor.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Subay ve Astsubay alımları için genel, KPSS, Yaş, Sağlık şartları aranacaktır

Genel Olarak:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Dört yıllık lisans mezunu olmak, Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, Sağlık açısından TSK yönetmeliğinde belirtilen nitelikleri taşıyor olmak, Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik, ahlaki nedenlerle çıkarılmamış olmak, Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak, Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak, Hamile olmamak şartları aranacak.

KPSS Şartı:

Adaylardan 2020 veya 2021 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 65 puan almış olmak gerekmektedir. Ayrıca ALES puanı ile de başvuru yapılabilemktedir.

Yaş şartı :27 yaşını bitirmemiş olmak ve Lisansüstü öğrenimini tamamlamış adaylar için 32 yaşını bitirmemiş olmak şartları aranacak.

2021 KPSS PUANI İLE BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Jandarma Genel Komutanlığı subay ve astsubay alımları için henüz çok erken. Adaylar aramalarına şimdiden başladı. Ancak 2021 KPSS Puanı ile yeni ilan 2022 yılında ilk aylarda yayımlanması beklenmektedir.

GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim