2019 Yılı içerinde yayımlanan ilanlara göre 3 farklı Askeri Komutanlık bünyesine 13 bin 542 kişilik boş luk ile alım yapıyor. Bu kapsamda adaylardan bazı nitelikler aranmakta ve bu nitelikleri taşıyan adaylar başvuru yapabilecekler. Bu yönde bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilgili ilanlar hakkında detaylı bilgi veriyor olacağız ve bu sayede başvuru yapabileceksiniz.

ALIM YAPACAK KOMUTANLIKLAR:

Askeri Komutanlıklar toplamda 13 bin 542 kişilik kadro ile alım yapıyor. Bu bağlamda Milli Savunma bakanlığına bağlı olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı 13 Bin Sözleşmeli Er alacak. Jandarma genel Komutanlığı 445 Subay ve Sahil Güvenlik Komutanlığı 97 Subay alımı yapacak.

Kara kuvvetleri Komutanlığı sadece erkek adaylar içerisinden alım yapıyorken, Jandarma Ve Sahil Güvenlik Komutanlığı erkek veya kadın adaylar içerisinde alım yapacak.

Jandarma Genel Komutanlığı :8 İstihkam, 11 Muhabere, 10 Tabip (Muvazzaf), 2 Diş Tabibi (Muvazzaf), 274 Jandarma, 30 personel, 9 İkmal, 9 Maliye, 5 Öğretmen (Beden Eğitimi), 60 Pilot (Muvazzaf), 3 Bakım, 3 Mühendis (İnşaat), branşlarında alım yapacak.

Sahil Güvenlik Komutanlığı :10 Sahil Güvenlik İkmal, 5 Sahil Güvenlik (Pilot) (Uçak Bakım/Pilotaj),1 Sahil Güvenlik Mühendis (İnşaat), 5 Sahil Güvenlik (Pilot) (Elektronik), 5 Sahil Güvenlik (Pilot) (Bilgisayar), 3 Sahil Güvenlik (Pilot), 1 Sahil Güvenlik Mühendis (Makine), 35 Sahil Güvenlik (Güverte), 25 Sahil Güvenlik (Makine), 2 Sahil Güvenlik Mühendis (Elektronik), 1 Sahil Güvenlik Mühendis (Gemi İnşaat) alımı yapacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Adaylardan genel ve özel olarak bazı nitelikler aranıyor. Bu kapsamda adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, TSK 'da daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er olarak istihdam edilmemiş olmak, Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Sağlık bakımından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve bu yönde belirtilen sağlık yönetmeliğindeki şartları taşımak ve TSK dan her ne sebeple olursa olsun ayrılmamış olmak gibi nitelikler aranacak.

ADAYLARDAN ARANAN ÖZEL ŞARTLAR:

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı, En az ilköğretim veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak, Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlardan 25 yaşını bitirmemiş olmak gibi nitelikler aranacak.

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı için ise adaylardan özel olarak, üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren fakültelerinden mezun olmuş olmak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 65 puan almış olmak veya ALES ten en az 60 puan almış olmak, 01 Ocak 2019 tarihi itibari ile lisans mezunları için 27 yaşını doldurmamış olmak ve Lisansüstü eğitim almış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak gibi şartlar aranacak.

BAŞVURULAR:

Kara Kuvvetleri Komutanlığına başvurular geçtiğimiz aylarda başlamış olup hala devam ediyor. Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ise başvurular 09 Nisan 2019 tarihinde başlamış olup en geç 29 Nisan 2019 tarihine kadar devam edecektir. Nasıl başvuru yapılacağı ve başvuru kılavuzları hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için aşağıdaki bağlantıları inceleyebilirsiniz.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er İlanı için Buraya Tıklayınız.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Subay alımları için Buraya Tıklayınız.